Nokia kehittelee täysin uutta käyttöliittymää

Nokia on hiljattain avannut uuden tutkimuskeskuksen Hollywoodissa, Kaliforniassa. Uusi keskus tulee työskentelemään läheisessä yhteistyössä median, viihdeyhtiöiden ja uuteen teknologiaan keskittyvien yritysten kanssa. Nokia kehuu Hollywoodin tarjoavan paljon innovatiivisuutta ja akateemisia instituutioita. Se on yhtiön mukaan mitä parhain paikka kehittää juuri niitä osa-alueita, joita Nokia haluaa parantaa.

Mielenkiintoista yhtiön lehdistötiedotteessa oli mainita uudesta käyttöliittymästä, jota juuri avatussa keskuksessa tullaan kehittelemään. Tarkoitus on kehittää täysin uusi käyttöliittymä, jossa pyritään ottamaan paremmin huomioon ihmiskeho ja sen liikkeet, ja näin ollen tarjota nykyistä luonnollisempi tapa käyttää mobiililaitetta. Nokialla ollaan ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan. Apple osoitti iPhonellaan, kuinka tärkeä toimiva ja näyttävä käyttöliittymä on.

NRC Hollywood -tutkimuskeskus tulee keskittymään myös media-alaa ympäröiviin teknologioihin. Elokuvat, musiikki, pelit ja Internet ovat muutamia keskeisiä tekijöitä, joita uudessa keskuksessa tullaan tutkimaan. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat muun muassa käyttöliittymä ja sisällön luominen.

Lähde: Nokia

1 kommentti

  1. Tässähän on paljolti kysymyksessä Nokian alkuvuonna ostama TrollTechin QT kehitysympäristö, joka toimii Symbianin päällä, vähän kuten Java.

    Asiasta lisää kiinostuneille:
    http://trolltech.com/

Kommentointi on suljettu!