IBM Lotus Notes saapuu Nokia S60 -laitteille

Nokia ja IBM kertovat tuovansa IBM Lotus Notes -ohjelmiston Nokia S60 -pohjaisiin puhelimiin. Uusi Lotus Notes Traveler -ohjelmisto tulee toimimaan S60 3rd Edition -pohjaisilla puhelimilla, joita on tällä hetkellä yli 80 miljoonaa. Ohjelmisto antaa mahdollisuuden miljoonille Lotus Notes -käyttäjille saada yhteyden sähköpostiin suoraan Nokia-laitteeltaan. IBM:n Lotus Notes -ohjelmistolla on tällä hetkellä 140 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti.

Lotus Notes Traveller toimii Lotus Domino -ympäristössä, jonka ansiosta nämä käyttäjät saavat nyt mobiililaitteeltaan reaaliaikaisen yhteyden yrityssähköpostiin, kalenteriin, osoitekirjaan, muistikirjaan ja tehtävälistatietoihin. Ohjelmisto tulee saataville Nokia-laitteisiin joulukuussa 2008.

IBM Institute for Business Value -asiantuntijaryhmän mukaan tänä vuonna ollaan ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa mobiililaitteen omistajien määrä ylittää lankapuhelimen omistajien määrän. IBM ennustaa, että mobiilin Internetin käyttäjien määrä ylittää miljardin käyttäjän rajan vuoteen 2011 mennessä. Mobiililaitteita on jo nyt enemmän kuin televisioita, luottokortteja ja tietokoneita.

”Tämä vahvistaa jälleen merkittävällä tavalla mobiilin liiketoiminnan visiotamme, jossa on keskeistä kumppanuuksien luomien maailman johtavien yritysratkaisutoimittajien kanssa. Yhteistyön myötä yli 90 prosenttia yrityssähköpostista voidaan mobilisoida Nokia-laitteiden avulla, eikä yrityksen tarvitse hankkia tätä varten ylimääräisiä palvelimia, väliohjelmistoja tai lisenssejä. IBM:n tarjoama teknologia ja vahva asema sähköpostimarkkinoilla tekevät siitä meille merkittävän yhteistyökumppanin yritysratkaisuissa”, sanoo johtaja Søren Petersen Nokian Devices-yksiköstä.

Lisää yhteistyöstä Nokian lehdistötiedotteessa