Nokia 5800 XpressMusic ennakkotilattavissa

Nokian ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu kosketusnäyttöpuhelin, 5800 XpressMusic, on nyt ennakkotilattavissa. Uutukaisen voi ennakkotilata muun muassa Verkkokauppa.comista 389,90 euron hintaan, netAnttilasta vähän kalliimmalla, 399,99 hintalapulla sekä Tietoasemalta 379 eurolla. Hintaisekseen Nokia 5800 XpressMusic on erittäin kovan luokan ominaisuuksilla varustettu, sillä siitä löytyy mm. 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, WLAN ja erittäin tarkka 3,2 tuuman kosketusnäyttö.

Puhelimen saatavuus on vielä avoin, mutta tämän uutisen lähteenä käytetyn Puhelinvertailu.comin mukaan 5800 XpressMusic olisi saatavissa Verkkokauppa.comista viikolla 50. Näyttää siis siltä, että Nokia tuo puhelimen Suomeen ennen vuotta 2009. Mielenkiintoista, sillä Nokia ilmoitti alun perin uutukaisen saapuvan yleisesti markkinoille vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä. Puhelinvertailu.com on tehnyt myös laajan arvostelun puhelimesta, joten jos olet ennakkotilaamassa kyseistä puhelinta, arvostelun lukeminen on varmasti kannattavaa.

iPhonen kilpailijaksi luonnehdittua Nokia 5800 XpressMusicia ”Tubea” on ennakkotilattu Verkkokauppa.comin mukaan yli 25 kappaletta, mutta luultavasti luku on moninkertainen, sillä Verkkokauppa.com ei ilmoita tarkkoja lukuja, mikäli määrä ylittää 25. Itse uskon ”Tuben” myyvän Suomessa paljon paremmin, kuin esimerkiksi Sonera-operaattoriin lukittu iPhone 3G. Eri asia onkin sitten, miten Nokian oikea, High-End-kosketusnäytöllinen puhelin pärjää iPhonelle.

Lähde: Puhelinvertailu.com