Elisa jatkaa 3G-verkkonsa hehkuttamista

Elisa on kampanjoinut 3G-verkkoaan jo jonkin aikaa Suomen parhaana kuuluvuudeltaan ja laadultaan. Muut operaattorit ovat olleet hieman näreissään Elisan tavasta markkinoida 3G-verkkoaan, mutta nyt yhtiöllä on myös näyttöä väitteensä tueksi. Elisan 3G-verkko on nimittäin valittu viimeisimmässä tutkimuksessa Suomen parhaaksi. Yhtiö kehuu tutkimuksen olevan puolueeton ja kattavampi, kuin aiemmat vastaavasta aiheesta tehdyt tutkimukset.

European Communications Engineering (ECE Ltd) teki elo-marraskuussa tutkimuksen, jossa selvitettiin kuuluvuus 100 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Mukana olivat kaikki suurimmat kaupungit. Mitatuilla alueilla asuu 70 prosenttia koko maan väestöstä.

”Jo toisen kerran tehty tutkimus osoittaa, että Elisalla on paras ja kattavin 3G-verkko Suomessa. Vuoden lopussa Elisan 3G-verkko on jo yli 270 paikkakunnalla ja kattaa yli 80 prosenttia suomalaisista. Suuri osa Elisan 3G-verkosta tukee 5Mb/s -siirtonopeuksia”, kertoo Elisan tuotejohtaja Panu Lehti.

IRO Researchin syyskuussa 2008 tekemän tutkimuksen mukaan Elisan 3G-verkko on Suomen suosituin mobiililaajakaistaverkko. 49 % käyttäjistä on hankkinut mobiililaajakaistapalvelunsa Elisalta tai Saunalahdelta.
 
”Mobiililaajakaistan käyttäjistä 72 % käyttää mobiililaajakaistaa kannettavalla tietokoneella ja 40 % matkapuhelimella. Päätelaitteet kehittyvät vauhdilla, monissa kannettavissa on jo sisäänrakennettu 3G ja useimmat uudet 3G-puhelimet tukevat UMTS900-teknologiaa”, Panu Lehti toteaa.