Gartner: Nokian markkinaosuus laski

Nokian markkinaosuus laski heinä-syyskuussa huomattavasi edelliseen neljännekseen verrattaessa. Gartner arvio Nokian markkinaosuuden olevan heinä-syyskuussa 38.2 prosenttia, kun se edellisellä neljänneksellä oli vielä 39.5 prosenttia. Yhtiön osuus maailman matkapuhelinmarkkinoista on nyt siis selväsi alle neljäkymmentä prosenttia.

Pientä lohtua Nokialle tuo tieto, että sen markkinaosuus on hieman nousussa, jos vertailua tehdään vuositasolla. Gartner arvio myös, että yhtiö tulee palaamaan taas kasvun tielle loka-joulukuussa, joten Nokian markkinaosuuden lasku saattaa jäädä vain hetkelliseksi.

Maailmanlaajuisesti matkapuhelintenmyynti kasvoi kuusi prosenttia heinä-syyskuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattaessa. Kännykkämyyntiin vaikutti heinä-syyskuussa talouden heikot näkymät, jotka ovat vähentäneet vanhan mallin korvaamista uudella.

Matkapuhelinmyynnin tähti heinä-syyskuussa oli Samsung, joka nosti markkinaosuutensa 17.1 prosenttiin. Vuositasolla yhtiö nosti myyntiään peräti 26 prosenttia, joka on siis huomattavasti markkinoiden kasvua nopeampaa.

Gartnerin arvioiden mukaan Sony Ericssonin markkinaosuus heinä-syyskuussa oli 8.1 prosenttia. Motorolalla on siivusta 8 prosentin osuus ja LG:llä 7.8 prosentin osuus.

Lähde: Tekniikka & Talous