HTC:ltä Google Android -puhelin Pohjoismaihin ensi kesänä

T-Mobile G1

HTC on viimeisimpien tietojen mukaan tuomassa myyntiin Suomeen ja muihin Pohjoismaihin ensimmäisen Google Android -käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimen ensi kesänä. Asiasta kertoi HTC:n Pohjoismaiden johtaja, Peter Frølund, joka ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan tarkemmin Android-puhelimen saatavuutta. Hänen mukaansa puhelin on tulossa kesällä 2009, mutta tarkempaa ajankohtaa ei vielä annettu.

Frølund kertoo, että yhtiöllä on työn alla useita Google Android -puhelimia, mutta vielä ei tiedetä, kuinka monta niistä tullaan näkemään myynnissä kesällä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ainakin yksi Android-puhelin saadaan Suomen markkinoille ensi kesällä.

Tällä hetkellä markkinoilta löytyy ainoastaan yksi Google Android -puhelin, T-Mobile G1, joka on taiwanilaisen HTC:n valmistama. Puhelinta myydään tällä hetkellä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, mutta Frølundin kommentin perusteella voidaan päätellä, että Android tulee valtaamaan ainakin Euroopan ensi kesään mennessä.

Lähde: Business.tk