Linux portattu Applen iPhone-älypuhelimelle

Linux on vihdoin saatu toimimaan Applen suositulla iPhone-älypuhelimella. Kyseessä on vasta ensimmäinen porttaus, joka ei tarjoa kosketusnäyttötukea eikä graafistakäyttöliittymää, mutta on osoitus siitä, että Linux saadaan puhelimessa toimimaan. Tulevaisuudessa voitaisiin siis ehkä nähdä vaikka Google Android -käyttöjärjestelmä pyörimässä iPhonessa, joten siinä mielessä tähän asti saavutettu tulos vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

iPhoneen on asennettu uusi käynnistyksenlataaja, OpeniBoot, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita alussa iPhonen käyttöjärjestelmän ja OpeniBoot-konsolin välillä. Uusi käynnistyksenlataaja ei siis sotke puhelinta millään tavalla, vaan käyttäjällä on aina mahdollisuus käyttää iPhonen omaa OS X -käyttöjärjestelmää.

Käännöksen osalta ollaan kuitenkin vielä alkutekijöissä. Tukea ei löydy vielä esimerkiksi äänelle, kosketusnäytölle eikä kiihtyvyysanturille, puhumattakaan baseband-piiristä, jonka avulla iPhone keskustelee kännykkäverkkojen kanssa.

Lähde: Gizmodo

2 kommenttia

  1. Hmm..tukea ei löydy äänelle, kosketusnäytölle, kiihtyvyysanturille ja ei se toimi puhelimenakaan. Aika hyvissä ajoin jo on pistetty julkisuuteen matskua 😀

  2. Jostakihan se on aloitettava. Eiköhän nuo loputkin ominaisuudet saada parissa kuukaudessa implementoitua. Sitten voisikin alkaa harkita jopa iPuhelimen hankkimista.

Kommentointi on suljettu!