Nokia päivitti Nokia Maps -karttaohjelman

Nokian julkaisi eilen uusia palveluita ja N97-älypuhelimen. Samalla yhtiö päivitti suositun Nokia Maps –karttaohjelman versioon kolme. Uusi versio on yhteensopiva Ovi-palveluiden kanssa ja se tarjoaa kolmiulotteisia maamerkkejä, mahdollisuuden reittien suunnitteluun verkossa ja muita uusia ominaisuuksia.

Nokia Maps 3.0 on ensimmäinen maksuton kartta- ja navigointipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden matkareitin suunnitteluun tietokoneella ja tietojen synkronointiin mobiililaitteen kanssa. Näin ennalta suunnitellut matkareitit ja suosikkikohteet ovat matkan aikana jatkuvasti käytettävissä. Muita uusia ominaisuuksia ovat muun muassa korkearesoluutioiset ilmakuvat, kolmiulotteiset maamerkit 216 kaupungista, maastokartat sekä reitin yleisnäkymä.

”Nokia on parantanut entisestään Nokia Kartat -sovelluksen käytettävyyttä, ja palvelun käytännöllisyys on nähtävissä nyt myös verkossa, kun Nokia Kartat on yhdistetty Ovi-palveluihin”, sanoo Nokian paikannukseen perustuvista palveluista vastaava johtaja Michael Halbherr. ”Nokia Kartat on ainoa palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden suosikkikohteiden synkronointiin mobiililaitteen ja tietokoneen välillä. Juuri tästä syystä muiden henkilökohtaisten navigaatiolaitteiden käyttäjien kannattaa vaihtaa Nokia-laitteisiin ja Nokia Kartat -palveluun.”

Yhtiö kertoo jatkavansa karttaohjelmiston kehittämistä tulevaisuudessa niin, että Nokia Maps ei ole enää pelkkä karttatyökalu. Lähitulevaisuudessa palvelu tarjoaa mahdollisuuden paikkatietojen tallentamiseen ja järjestämiseen sekä matkareittien suunnitteluun. Käyttäjillä on myös mahdollisuus jakaa sijaintitietojaan, kokemuksiaan ja muuta merkityksellistä sisältöä ystävien kanssa.

Uusi versio antaa käyttäjälle pääsyn myös sellaisiin reaaliaikaisiin tietoihin, kuten kamerahälytyksiin, turvapistetietoihin ja liikennetietoihin valituista maista.

Nokia Maps 3.0 -ohjelman voi ladata Nokia Beta Labs -sivustolta osoitteesta www.nokia.com/betalabs.

3 kommenttia

  1. Kunpa myös nopeutta olisi päivitetty. Demovideoissa 3d-landmarkkien kanssa vauhti näytti olevan luokkaa 1fps.

  2. Voi kun vielä asentuisi E66 jossa on uusin firmware.

Kommentointi on suljettu!