Australialaiset saivat oman Google Android -puhelimen: Kogan Agora

Uutisoimme noin kuukausi sitten Kogan nimisen yhtiön aikeista tuoda Australian markkinoille ensimmäisen Google Android -puhelimen. Uutinen ei ollut täyttä puppua, sillä nyt australialainen kodinelektroniikkavalmistaja, Kogan, on hypännyt mukaan matkapuhelinmarkkinoille Agora-mallinsa avustuksella.

Kogan Agora -puhelin ei muistuta oikeastaan yhtään Applen iPhonea, vaikka niin uutisoitiin aluksi. Uutukaista voisi ulkoisesti verrata enneminkin BlackBerry-puhelimiin tai Samsungin BlackJack-malliin.

Yhtiön tuo puhelimestaan markkinoille kaksi versiosta (Agora ja Agora Pro), joista toinen on suunnattu enemmän peruskäyttäjän tarpeisiin ja toinen vaativammalle käyttäjälle. Molemmista malleista löytyy 2.5 tuuman kosketusnäyttö, QWERTY-näppäimistö, HSDPA, Bluetooth ja microSD-muistikorttipaikka. Agora Pro -mallista löytyy edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi myös WiFi, GPS ja kahden megapikselin kamera.

Perusmalli maksaa yhdysvaltain dollareissa noin 192 dollaria. Pro-mallista joutuu pulittamaan sen sijaan noin 256 dollaria. Kogan uusi Android-puhelin ei ole sidottu operaattoriin, vaan maksamalla mainitut hinnat käyttäjä saa puhelimen, joka toimii kaikkien operaattoreiden SIM-korteilla.

Hyvä uutinen on, että vaikka puhelin on lähinnä suunnattu Australian markkinoille, niin sen voi tilata myös muualle päin maailmaa. Tilaamisesta ulkomaille joutuu kuitenkin maksamaan hieman ekstraa, mutta Agoran hankinta on kuitenkin mitä ilmeisemmin huomattavasti kivuttomampaa kuin esimerkiksi T-Mobile G1 -puhelimen hommaaminen Suomeen.

Uutukaisen toimituksen alkavat vasta ensi vuoden tammikuun 29. päivä. Puhelimen tilaus onnistuu täällä.

Lähde: UnwiredView