Nokian tulevat Linux-puhelimet eivät perustu Androidiin?

Nokia markets-yksikön varatoimitusjohtaja, Ukko Lappalainen, on valottanut hieman yhtiön tulevaisuuden suunnitelmia koskien älypuhelimien käyttöjärjestelmiä. Lappalaisen mukaan tulevaisuudessa Linuxista tulee merkittävä vaihtoehto Nokian kalliimmissa älypuhelimissa. Hän ei kuitenkaan näe, miten Google Android olisi parempi, kuin yhtiön oma maemo-alusta, jota Nokia on käyttänyt Internet Tablet -laitteissaan.

Lappalaisen lausunto viittaa siihen, että maemo-alustaan perustuvia puhelimia tullaan näkemään tulevaisuudessa. On hienoa, jos niin tulee todella käymään, koska Nokia tarvitsee ehdottomasti vaihtoehtoja Symbian rinnalle.

Lähde: Gizmodo

6 kommenttia

  1. Itselläni on käytössä sekä symbianOS puhelin että kaksi Nokian nettitablettia (Maemo). Kokemuksieni perusteella taidan skipata esim. N78:n vaikka teknisessä mielessä laite on kiinnostava insinöörityön taidonnäyte. Maemo on parantanut koko ajan juoksuaan enkä ihmettelisi lainkaan vaikka se tulevaisuudessa ainakin osittain korvaisi Symbianin.

  2. Miksi Nokia tarvitsee ehdottomasti Symbianin rinnalle vaihtoehtoja? Ei kai tavallinen käyttäjä edes tiedä mikä käyttis alla hurraa, eikä sitä tarvitsekaan tietää.

  3. Valinnanvara ei ole koskaan pahitteeksi. Eri käyttöjärjestelmä mahdollistaa myös hieman Nokian perinteisestä muotista poikkeavia puhelimia. 🙂

  4. Nokialla ON JO Symbianin rinnalla yksi käyttöjärjestelmä: Nokia OS (NOS), joka on Series 40:n pohjalla. Siihen on tuotu viimeisen 2 vuoden aikana melkein kaikki herkut mitä S60:ssä on laitehallintaa myöden.

    Toki Linux on ihan yleisen kredibiliteetin vuoksikin hyvä olla julkisesti tuotepaletissa ihan kunnolla mukana. Nyt sitten kaikki kyselemään kuinka kauan Symbiania kiikutetaan mukana? Ihan riittävän kauan on oikea vastaus.

  5. TrollTech-TrollTech-TrollTech-TrollTech…

    QT-QT-QT-QT-QT-QT…

  6. Valitettavasti myös S60:n ikä kasvaa Qt:n myötä. Qt tulee myös maemolle, mutta en jaksa uskoa että maemo olisi Nokian ainut Linux-alusta.

Kommentointi on suljettu!