Älypuhelinmarkkinat edelleen kasvussa – Apple ohitti Windows Mobilen

iPhone 3g

Tutkimusyhtiö, Gartner, on julkaisut raportin, joka käsittelee tämän vuoden kolmannen neljänneksen älypuhelinmarkkinoita. Raportin mukaan älypuhelinmarkkinat jatkoivat mukavassa kasvussa kolmannella neljänneksellä, vaikka maailmantalouden yleinen heikkeneminen vaikuttaa erityisesti kalliimman hintaluokan puhelimiin. Kasvua markkinoilla vuodentakaiseen verrattaessa kertyi 11.5 prosenttia.

Gartnerin analyytikko uskoo älypuhelinmarkkinoiden jatkavan kasvua, mutta aikaisempaa hitaammalla tahdilla.

Nokia on älypuhelinmarkkinoilla edelleen selvä ykkönen, vaikka sen myynti laski vuositasolla kolme prosenttia. Yhtiöllä on kuitenkin edelleen 42.2 prosentin osuus älypuhelimissa. Raportin mukaan Nokian lasku johtuu siitä, että yhtiöllä ei ole ollut kunnon kosketusnäyttöpuhelinta markkinoilla. Nokia N97 tuo Gartnerin mukaan N-sarjalle kauan odotettua kehitystä, mutta tutkimusyhtiö harmittelee, että uutukainen tulee myyntiin vasta ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Yhdysvaltalainen RIM on kovassa nosteessa. Sen myynti kasvoi vuositasolla huimat 81.7 prosenttia ja Gartner uskoo kovan nousun vain jatkuvan. Analyytikkojen mukaan BlackBerry Storm on yhtiön merkittävin tuotejulkistus tähän mennessä ja laitteelle povataan valoisaa tulevaisuutta.

Apple on älypuhelinmarkkinoilla kolmantena 12.9 prosentin markkinaosuudellaan. Yhtiön myynti kasvoi yli nelinkertaiseksi viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattaessa. Kolmannen sijan lisäksi Applella on toinenkin syy juhlaan. Yhtiön iPhonessa käyttämä OS X -käyttöjärjestelmä ohitti nimittäin ensimmäistä kertaan Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden myynnin sekä Yhdysvalloissa että maailmanlaajuisesti. 

Lähde: CNN