Kiinalaisilta lupaava Iphone-klooni, Meizu M8

Meizu M8

Kiinalainen elektroniikkavalmistaja Meizu ilmoitti jo parisen vuotta sitten tuovansa oman iPhone-tappajansa markkinoille. Nyt odottavan aika olisi ainakin kiinalaisen IT168-nettisivuston mukaan päättymässä, sillä sivustolta löytyy varsin kattava arvostelu laitteesta.

Arvostelun mukaan kiinalaiset ovat tällä kertaa onnistuneet luomaan varsin laadukkaan laitteen, puhelimen ulkonäöllisesti muistuttaessa hyvin paljon Apple iPhonea. Eroavaisuuksia M8:n ja iPhonen välillä alkaa kuitenkin väistämättä löytymään, kun puhelimeen kytketään virrat päälle. IT168-sivuston mukaan Meizu on kuitenkin onnistunut yllättävän hyvin apinoimaan iPhonen käyttöjärjestelmän Windows CE:n päälle

Puhelimen käyttö on hyvin samantapaista kuin iPhonenkin, käyttöliittymä sisältääkin pelkästään kuvakkeita puhelimen kaikkiin toimintoihin. Windowsin käynnistä-valikko ja muut Windowsin perinteiset ohjauspaneelit huutavat poissaolollaan. Ei tietoa miten valikot ovat piiloitettu, mutta kiinalaiselta valmistajalta aika hyvin, sillä kukaan muu Windows Mobile -puhelinvalmistaja ei ole tähän pystynyt (tai halunnut).

Arvostelussa kehuttiin puhelimen suorituskykyä ja multimediaominaisuuksia. Puhelimen vasteaika toimintoihin oli IT168:n testien mukaan todella pieni, joka kielisi varsin tehokkaasta prosessorista. Testiryhmä ei kuitenkaan saanut selville mitään tietoja suorittimesta. Sisäistä muistia puhelimesta löytyy varsin riittävät 160mb.

Puhelin tukee kaikkia yleisimpiä mediaformaatteja ja testien mukaan esimerkiksi 720 x 396 pikselin AVI-formaatin elokuva pyöri 30 kuvaa/sekunnissa. Mediatiedostojen katseluohjelma muistuttaa hyvin paljon iPhonen iPod-toiminnallisuutta käyttöliittymältään ja ulkoasultaan.

M8:n kamera on 3,2 megapikseliä ja arvostelun mukaan sillä saa varsin hyviä kuvia kamerakännykäksi. Kuvien maksimiresoluutio on 2048 x 1536 ja videokuvauksen 640 x 480 pikseliä.

Nettiselain, sekä muutkin ohjelmat, osaavat kääntää automaattisesti kuvan vaakatasoon mikäli puhelin käännetään kyljelleen. Kirjoitus hoituu virtuaalisella näppäimistöllä, joka testin mukaan toimi varsin hyvin.

Puhelimen mitat ovat 108 × 59 × 12mm ja painoa o n118g, joka tekee siitä 7mm lyhyemmän 3mm kapeamman ja 15g kevyemmän puhelimen kuin iPhone 3G. Näyttö on kooltaan 3,4 tuumaa ja resoluutio on todella mukavat 720 x 480 pikseliä.

Laitetta mitä ilmeisemmin aletaan toimittamaan jälleenmyyjille 8-10 joulukuuta, vaikkakin laitteelle ei ole myönnetty valmistus- tai myyntilupaa Kiinassa. Valmistaja tällä hetkellä hiukan kiertää kiinalaisten omia lakipykäliä, sillä liukuhihnalta tulevien ja 100 %:sti toimivien puhelimien pakkauksissa lukee ”demo units” (not for sale), jotta valmistus on voinut jatkua.

Laitteen hinnasta ei ole vielä mitään tietoa.

1 kommentti

  1. Laitteen hinnaksi on paljastunut noin 330€ ja sisäistä muistia olisikin 256megatavua.

Kommentointi on suljettu!