Tietoja Nokian seuraavasta puhelimesta vuotanut nettiin

Nokia onnistui vasta julkistetun N97:n pitämään todella hyvin pois julkisuudesta. Nyt sitten hiukan lipsahti: Symbian freak oli saanut käsiinsä kuvan Nokian seuraavasta mahdollisesta mallista.

Jos kuvassa näkyvää puhelinta vertaa N97:ään, on se hiukan kulmikkaampi ja yksinkertaisempi ulkoasultaan. Täten se alkaa näyttämään suhteellisen samannäköiseltä Apple Iphonen kanssa, halusi sitä tai ei.

Tietoja puhelimesta on varsin vähän. S60 näyttäisi kuitenkin olevan käyttöjärjestelmä ja mielenkiintoinen on esitteessä oleva teksti ”Direct UI simplifies interaction with standard strokes and gestures”. Eli olisiko tässä puhelimessa jo mahdollisesti multitouch?

Joka tapauksessa nyt näyttää Nokian puhelimien suunta hyvältä ja haaste on otettu vastaan: Nokialta on pitkästä aikaa tullut muutama hyvä ja hienolta näyttävä kosketusnäytöllinen malli. Vielä kun maailman suurin matkapuhelinvalmistaja toisi puhelimiinsa jotain omaa, innovatiivista ja yllättävää. Nyt on lähinnä vasta kopioitu muilta.

Lähde: Symbian-Freak.com

8 kommenttia

 1. Hienon oloinen luuri ja hyvä preview. Ostan heti.

 2. Nokia nousee näköjään. Nokia jäi silloin aikoinaan pahasti jälkeen simpukkapuhelimissa ja muistaakseni markkinaosuuttakin söi aika pahasti.
  Nyt näyttää siltä, että ennenkuin kosketusnäytölliset puhelimet lyövät itsenä läpi tavallisilla kuluttajissa, Nokialla alkaa olemaan jo aika vahva mallisto.
  Nykyinen 5800 XpressMusic on erittäin agressiivisesti hinnoiteltu ja N97 vastaa korkeampan ostajan vaatimuksiin.
  Jos tuokin pääsee valloilleen, Nokialla on erittäin vahvat asemat. Vaikka esimerkiksi iPhone loisaa, niin ei muut kilpailijat sen paremmin ole lyöneet itseään läpi jne…

  Onnea Nokia 🙂

 3. Vielä kun tulee niitä halvimpia malleja, joisa ois esim. 2 mpix kamera ja WLAN ja GPS pois, niin kohta ei ihimisillä muita puhelimia oiskaan kuin nokian kosketusnäytöllisiä. 🙂 Nokiahan lupas tuua kosketusnäytöllisiä kaikkiin hintaluokkiin.

 4. S60 näyttäisi kuitenkin olevan käyttöjärjestelmä.

  Ei se vaan nokia opi koskaan. Niin kauan kun sympian nimi ees lukee missään nokian luurissa, niin metsään menee ja rytinällä. Onhan tämä jo nähty.

 5. Se hyvä puoli tuossa S60:ssa on, että sille on jo biljoonia ohjelmia, teemoja yms. saatavilla ja tuossa v5.0:kin pitäisi aika hyvin pelata v3.X softat. 🙂

  Ja onhan v5.0 tapahtunut huima ero, käyttöliittymätasolla parempaan suuntaan.

  Onkos tuo nyt uuden käyttöliittymän vai uuden puhelimen mainos sitten…

 6. En osaa sanoa, onko uuden puhelimen mainos vai käyttöliittymän mutta kaikki ne puhelimet näyttää samalta. Tulee mieleen kulmikkuudesta LG Prada-puhelimet 🙂

 7. Sellainen HTC Touch Pro-tyyppinen Nokia multi-touchilla, niin ostaisin heti. N97 on painava ja iso kokoinen puhelin. Uskoisin, että ostaja kunta on pienehkö, mutta tuossa on tyyliä. Nyt vielä multitouch ja vóila!

 8. ”Vielä kun maailman suurin matkapuhelinvalmistaja toisi puhelimiinsa jotain omaa, innovatiivista ja yllättävää. Nyt on lähinnä vasta kopioitu muilta.”

  Kyllä Nokiallla oli esim kosketusnäyttö jo vuosia ennen kun edes haaveiltiin mistää iphonesta. Suuta vähän pinemmälle.

Kommentointi on suljettu!