Ruotsalainen Neonode ajautui konkurssiin

Pieni ruotsalainen matkapuhelinvalmistaja, Neonode, on ajautunut konkurssiin. Yhtiö on tunnettu Neonode N2 -puhelimestaan, joka on tarjonnut mielenkiintoisia ominaisuuksia varsin pienessä koossa. Neonode on nojannut puhelimissaan jo vuosia kosketusnäyttöön ja ollut näin ollen markkinoilla jo ennen kuin iPhonesta oli vielä tietoakaan. Yhtiö ei ole kuitenkaan oikein koskaan päässyt kunnolla tunkeutumaan markkinoille, vaan on jäänyt niin sanotuksi marginaalivalmistajaksi.

Neonode on vuonna 2001 perustettu yritys, jonka tuotteita ovat muun muassa Neonode N1- ja N2-puhelimet. Yhtiön toimitusjohtaja Per Bystedtin mukaan Neonoden tilanne on ollut tukala viimeiset kuusi kuukautta. Yhtiössä ollaan yritetty kääntää kurssia kaikin voimin siinä kuitenkaan onnistumatta. Bystedt kertoo, että heillä on suuri luottamus Neonode N2 -puhelimeen, mutta ilman riittävää rahoitusta tuotantoa ei voida jatkaa.

Neonoden amerikkalainen emoyhtiö Neonode Inc. tulee edelleen jatkamaan toimintaansa. Yhtiö aikoo tulevaisuudessa myydä Neonoden patentoitua kosketusnäyttöteknologiaa lisenssillä.

Lähde: UnwiredView & Talous Sanomat

6 kommenttia

  1. Mitäs erikoista Neonoden kosketusnäytössä on, kun on oikein patentit olemassa?

  2. Kyseessä on ilmeisesti yhtiön zForcec-tekniikka, joka mahdollistaa näytön käyttämisen hipaisulla, ilman painamista.

    ”zForce is based on infrared LEDs and photodiodes that work in sunlight and enable navigation by finger movements and sweeping motions — no stylus, keys or hard pressure needed.”

  3. Muistan vielä sen päivän, kun näin kuvat tuosta über-puhelimesta. Se oli kauan aikaa ennen iPhonen julkistusta – Neonode oli oikea edelläkävijä.

    Todella harmillista, että noin innovatiivinen firma meni nurin. 🙁 Onneksi tuota N2:stä saa vielä verkkokaupasta 🙂 Pitänee käydä ostamassa Gadget-kokoelmiini pala historiaa.

  4. Kiitos, Teemu! En tiennytkään, että tollasta on kukaan edes keksinyt. 🙂 Nyt tiedän. Kuulostaa kyllä ihan käyttökelpoiselta idealta. On varmaankin ihan hyvin toimiva tekniikka.

  5. Yksi parhaimmista luureista mitä itselläni on ollut. Toivottavasti saavat lisärahoitusta!

  6. paras puhelin tähän astisista ostin 2 jemmaan kun rupes konkurssipuheista olemaan huhuja. 60 g saa puristettua aika paljon luuria ja vapaa ohjelmisto ( ei kylläkään kait ohjelmoija ystävällinen )

Kommentointi on suljettu!