Mobion-laturi lataa matkapuhelimen metanolin voimalla

Yhtiö nimeltään MTI MicroFuel Cells on julkaissut mielenkiintoisen laturin, joka lataa minkä laitteen tahansa, josta löytyy USB-portti. Mobion-laturilla onnistuu siis esimerkiksi matkapuhelimen, MP3-soittimen ja digikameran akkujen lataaminen.

Yhtiössä luvataan, että laturin voimanlähteessä riittää virtaa matkapuhelimen lataamiseen kymmenen kertaa. Mobion saa virtaa metanolipatruunasta, jonka käyttäjä voi helposti vaihtaa. Kyseessä on siis varsin mielenkiintoinen laturi, jolla voi ladata puhelimen tai melkein minkä muun tahansa kannettavan laitteen missä ja milloin vain.

Mobion-laturista tekee entistä mielenkiintoisemman sen pieni koko. Laturi mahtuu käteen ja sitä kantaa helposti myös taskussa.

Ikävä kyllä laturia valmistama MTI MicroFuel Cells on tällä hetkellä hieman ongelmissa rahoituksen suhteen, joten Mobionia ei tulla näkemään markkinoilla ihan pian. Tällä hetkellä yhtiön toimintaa on rahoittanut Samsung, joka toivon mukaan jatkaa samalla linjalla, jotta Mobion-laturi saadaan vielä joskus tuotantoon.

Lähde: Engadget & UnwiredView