Nokia ryhtyy operaattoriksi Japanissa: Vertu Club

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja, Nokia, kertoi jokin aika sitten vetäytyvänsä Japanin matkapuhelinmarkkinoilta. Syyksi yhtiö kertoi huonon menestyksen maan markkinoilla ja että Japaniin ei voida jatkuvasti syytää rahaa tuloksetta.

Aivan täysin Nokia ei Japanin markkinoilta katoa, vaikka sen brändillä puhelimia maassa ei enää nähdäkään. Yhtiön luksuspuhelinmerkki, Vertu, jatkaa kuitenkin Japanin markkinoilla ja viimeisimmät uutiset osoittavat, että Vertun osalta työtä tehdään pitkällä tähtäimellä.

Vertu satsaa Japaniin aloittamalla oman operaattorin yhteistyössä NTT DoCoMo -operaattorin kanssa. Uusi operaattori on nimeltään Vertu Club ja se toimii NTT DoCoMo:n verkossa. Kyseessä on siis niin sanottu virtuaalioperaattori, jonka on tarkoitus aloittaa toimintansa ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Vertun halusta menestyä Japanissa kertoo myös Ginza Flagship Store -lippulaivamyymälän avaaminen, joka on yhtiön ensimmäinen oma myymälä Japanissa. Liikkeestä löytyy muun muassa Ascent TiAscent Ti Ferrari ja Signature -puhelimet.

Lähde: UnwiredView