Microsoftin ensimmäinen ohjelma Applen iPhonelle: Seadragon Mobile

Microsoft on julkaissut ensimmäisen ohjelmansa Apple iPhone -älypuhelimelle, joka löytyy luonnollisesti App Store -palvelusta. Kyseessä on Seadragon Mobile -ohjelma, joka mahdollistaa suuri resoluutioisten kuvien zoomaamisen nopeasti ja vaivattomasti. Samaa teknologiaa on aiemmin nähty yhtiön toimesta muun muassa Silvelightilla toteutettuna, jolloin se on myös kulkenut nimellä Deep Zoom.

Teknologian tehokkuus piilee siinä, että se osaa ladata vain sen kohdan kuvasta, jota käyttäjä katsoo sillä hetkellä. Microsoftista kerrotaan, että iPhone sopii ohjelman alustaksi hyvin, koska se on tarpeeksi tehokas GPU:n ansiosta. Yhtiön mukaan markkinoilla ei ole montaan muuta puhelinta, joille Seadragon voitaisiin tällä hetkellä tuoda.

Microsoft on nyt siis hypännyt iPhone-kehittäjien kasvavaan joukkoon. Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea yhtiön osalta vielä tullaan iPhonella näkemään. Kenties yhtiö tulee vielä julkaisemaan suositusta Office-paketista oman versionsa Applen iPhonelle. Voi myös olla, että Microsoftilta tullaan näkemään Applen puhelimelle suunniteltuja pelejä.

lähde: Gizmodo