Nokian Bluetoothin virrankulutusta vähentävä Wibree-teknologia pian kännyköihin

Nokian tutkimuslaitoksissa jo useita vuosi kehitteillä ollut Wibree-teknologia annettiin Bluetooth SIG:n hyväksyttäväksi viime vuonna. Nyt uusi, pienemmän virrankulutuksen mahdollistava teknologia alkaa lähestyä kaupallista käyttöä nimellä Bluetooth low energy. Lopullisen standardin kerrotaan valmistuvan ensi kesänä ja ble-piirejä pitäisi näkyä jo todellisessa käytössä tämän vuoden puolella.

Ble:n suurin etu perinteiseen Bluetooth-tekniikkaan on sen erittäin pieni virrankulutus. Nykyisin matkapuhelimissa käytettävä Bluetooth kuluttaa puhelinten akkuja varsin kovasti, mutta Bluetooth low energy -tekniikassa käytössä on vain kolme taajuutta perinteisen bluetoothin 32 taajuuden sijaan, joten virrankulutus on huomattavasti pienempi.

Tulevaisuuden matkapuhelimissa tullaan mitä ilmeisemmin näkemään ble-piirejä, jotka on varustettu dual mode -ominaisuudella. Dual mode mahdollistaa ble-piirin asentamisen Bluetooth-piiriin, jolloin käyttäjän ei tarvitse huolehti mitkä Bluetooth-yhteys on kulloinkin päällä.

Lähde: Prosessori