Konseptikuva huhutusta iPhone Nanosta

Huhut uudesta iPhone Nano -puhelimesta vain kiihtyvät. Vain jokin aika sitten uutisoimme nettiin levinneestä kuvasta, jossa esiteltiin suojakoteloa uudelle iPhone Nanolle. Nyt netissä leviää yllä oleva kuva, joka on ilmeisesti vain Apple fanin tekemä konseptikuva siitä, miltä uusi iPhone Nano voisi mahdollisesti näyttää. Kyseessä ei siis ole ilmeisesti millään muotoa aito kuva, joka antaisi osviittaa mahdollisesti tulevasta iPhone Nanosta, mutta koskaan emme voi olla täysin varmoja. Kuva näyttää kuitenkin varsin hyvälle.

Yllä olevan kuva perusteella ja aiempien huhujen mukaan iPhone Nano olisi muodoltaan iPhone 3G:n kaltainen, mutta kooltaan se olisi kuitenkin pienempi. Koosta johtuen myös laitteen näyttö olisi pienempi ja näin ollen esimerkiksi nettisurffaus ei olisi Nanolla yhtä miellyttävää, kuin se on iPhone 3G:llä.

Monet tahot suhtautuvat skeptisesti pienemmällä näytöllä varustetun iPhonen julkaisuun. iPhone Nano ei nimittäin välttämättä olisi yhteensopiva nykyisten App Store -ohjelmien kanssa, joten voidaan miettiä olisiko kyseisen kaltainen laite Applen kannalta hyvä veto. Voihan toki olla, että Applella on jo jonkinlainen ratkaisu ongelmaan. Pitkään asiaa ei enää tarvitse spekuloida, sillä Macworld 2009 -tapahtuma alkaa 5. tammikuuta, jolloin varmasti iPhone Nano julkaistaan, jos sellainen on markkinoille lähiaikoina tulossa.

Itse uskon ja toivon, että Macworld 2009 -tapahtumassa iPhone saisi uuden ohjelmistopäivityksen, joka toisi vihdoin mukanaan ainakin kopio-liitä-ominaisuuden. En laittaisi pahitteeksi myöskään Applen omaa pikaviestinohjelmaa, jonka voisi jättää pyörimään taustalle.

Lähde: Mac Rumors