Apple kehittelee uusia ominaisuuksia nopeuttamaan kirjoittamista iPhonella

Apple näyttää kehittelevän uusia ominaisuuksia iPhone– ja iPod Touch -laitteille, joiden tarkoituksena on helpottaa tiettyjen toimintojen tekemistä on-screen-näppäimistöllä. Yhtiön uusi patenttihakemus ”Swipe Gestures for Touch Screen Keyboards” osoittaa, että tulevissa päivityksissä iPhone voi saada samankaltaisia ominaisuuksia, kuin yhtiön uusimmissa kannettavissa nähty multi-touch-kosketuslevy mahdollistaa. Tulevaisuudessa siis erilaisilla sormen pyyhkäisyillä voidaan toteuttaa nopeammin tiettyjä toimintoja.

Patenttihakemuksessa on esimerkkejä, miten uutta ideaa voitaisiin hyödyntää. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa käyttäjä pyyhkäisee sormeaan näytöllä vasemmalle, joka poistaa yhden merkin. Alaspäin pyyhkäiseminen voisi vastata enterin painallusta ja niin edelleen.

Ideaa voitaisiin myös viedä hieman pidemmälle. Jos esimerkiksi pyyhkäisy vasemmalle yhdellä sormella poistaa yhden merkin, niin kahta sormea käyttämällä voitaisiin poistaa koko sana ja kolmella sormella pyyhkäisy poistaisi koko rivin. Mielenkiintoista nähdä, mitä Apple keksii!

Lähde: Mac Rumors