Konsepti: Aurinkoenergiaa varastoivat aurinkolasit

Nettiin putkahtelee aina silloin tällöin tietoa mielenkiintoisista ideoista, joilla voitaisiin ratkaista matkapuhelimien jatkuvasti kasvava energiantarve. Toiset ideoista ovat jo tuotantovaiheessa, kuten aiemmin uutisoitu iCharge Eco ja toiset vasta prototyyppiasteella, kuten Mobion-laturi, jota valmistava yhtiö painii rahoitusvaikeuksien kanssa.

Tällä kertaa esittelyssä on vasta konseptitasolla oleva idea, joka on uutisoinnin arvoinen, koska kyseessä voisi olla ihan käyttökelpoinen tapa varastoida aurinkoenergiaa. Yllä olevassa kuvassa näkyvä konsepti on nimeltään Self-Energy Converting Sunglasses. Konseptin idea on varsin yksinkertainen ja tarkemmin ajateltuna myös aika looginen. Aurinkolasejahan käytetään suojautumaan auringolta, joten miksi ei samalla varastoitaisi linsseihin kohdistuvaa auringonvaloa talteen ja käytettäisi saatua energiaa esimerkiksi kännykän lataamiseen.

Idea on hyvä, mutta ennen kuin tällaisia aurinkolaseja voitaisiin nähdä tuotannossa, pitäisi aurinkopaneeliteknologian kehittyä niin paljon, että parissa tunnissa saataisiin varastoitua puhelimen akun lataamiseen tarvittava energiamäärä.

Lähde: Yanko Design