Nokia esitteli 6208c -kosketusnäyttöpuhelimen

Nokia on tänään virallisesti esitellyt jo aiemmin yhtiön sivulle vuotaneen 6208c -kosketusnäyttöpuhelimen. Uutukainen julkistettiin Nanjingissa, Kiinassa pidettävässä tapahtumassa ja siitä kerrottiin Nokian Press Bulletin Board -blogissa.

Kyseessä on yhtiön ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelin, joka perustuu Nokian Series 40 -alustaan. Puhelimen kerrotaan olevan suunnattu erityisesti Kiinan markkinoille, mutta Nokia ei suostunut kertomaan tarkasti kaikkia markkina-alueita, joilla 6208c-malli tulee myyntiin. Voidaan kuitenkin pitää varsin varmana sitä, että Nokia 6208c -mallia ei tulla näkemään ainakaan Euroopassa. Se mitä ilmeisemmin suuntaa ainoastaan Aasiaan. Yhtiö ei myöskään kertonut puhelimen hinta-arviota.

Puhelimen kosketusnäyttöä ohjataan mukana tulevalla kynällä, jonka voi kiinnittää helposti puhelimen takakuoreen, kun sitä ei tarvita. Stylus-kynän inspiraation lähteenä on Nokian mukaan ollut Bamboo slip -materiaali, jota kiinalaiset käyttivät muinoin paperin sijasta.

Nokia 6208c -mallin ominaisuuksia kosketusnäytön lisäksi ovat muun muassa 3.2 megapikselin kamera, LED-salama, FM-radio, Bluetooth ja microSD-muistikorttipaikka. Uutukaisesta ei löydy 3G-tukea, vaan kyseessä on kolmitaajuus-GSM-puhelin, joka tukee EDGE-yhteyttä.

Nokia odottaa saavansa uutukaisen myyntiin vuoden 2009 ensimmäisen puoliskon aikana.