iPhone 3G:n operaattorilukon poistaminen vihdoin mahdollista

iPhone 3G unlocked

Kerroimme joulukuun puolessavälissä iPhone-Dev-Teamin onnistuneen vihdoin poistamaan Apple iPhone 3G:n operaattorilukon. Tuolloin lukituksen poisto ei ollut vielä mahdollista tavalliselle tallaajalle, koska siihen tarvittavaa helppokäyttöistä työkalua ei ollut vielä saatavilla. Kehitystiimi lupaili työkalun saapuvan ladattavaksi 31.12, mutta aikataulusta myöhästyttiin hieman. Nyt se on kuitenkin vihdoin julkaistu ja operaattorilukon poistamiseen tarvittavat ohjeet ja tiedostot löytyvät tiimin kotisivulta.

Aiempaan tietoon verrattaessa on huomioitavaa, että iPhone 3G tulee olla päivitetty versioon 2.2. Aiemmin kerrottiin, että lukituksen poisto tulee onnistumaan vain vanhemmalla baseband-versiolla, mutta tilanne on muuttunut ja version tulee olla nimenomaan 02.28.00. Muilla versiolla operaattorilukon poistaminen ei tule onnistumaan. Puhelimen tulee olla myös jailbreikattu.

iPhone-Dev-Team huomauttaa, että kyseessä on ohjelman versio 0.9.1 ja sen käyttö on omalla vastuulla.

Asiasta löytyy tietoa suomeksi osoitteesta Hopeinenomena.net.