Yli puolelta MobiiliBlogin lukijoista löytyy WiFi:llä varustettu puhelin

iPhone 3G WiFi

Syksyllä kysyimme, kuinka monella on puhelin, josta löytyy GPS-ominaisuus. Silloin vastaus oli, että liki neljälläkymmenellä prosentilla MobiiliBlogin lukijoista löytyy sisäänrakennetulla GPS-ominaisuudella varustettu matkapuhelin.

Marraskuun lopusta tammikuun alkuun kysyimme GPS-ominaisuuden sijaan, kuinka monen puhelimesta löytyy langattoman verkkoyhteyden mahdollistava WiFi-ominaisuus. Tulos oli erittäin yllättävä, sillä yli puolella MobiiliBlogin lukijoista löytyy WiFi:llä varustettu puhelin. Tarkkaan ottaen kaikkiaan 55 prosentilla lukijoistamme on WiFi-ominaisuudella varustettu puhelin. 26 prosentilla kyseistä ominaisuutta puhelimesta ei löydy ja peräti 18 prosenttia vastanneista ei tiennyt, mikä WiFi on.

Kyselyyn osallistui kaikkiaan 204 henkilöä, mutta koska kyseessä on teknologiaan keskittyvä sivusto, ei siitä kannata vetää johtopäätöksiä koko Suomen tasolla. Joka tapauksessa tulos on varsin yllättävä!