Applelta vähän uudistuksia liittyen iPhoneen Macworld 2009 -tapahtumassa

Macworld logo

Philip Shiller piti eilen illalla keynote-esityksensä macworld 2009 -tapahtumassa. Ennakkoon netissä pyöri varsin paljon huhuja iPhoneen liittyen. Suurin osa huhuista koski uutta ja pienempää iPhone-mallia, josta ovat vihjailleet muutamat suojakoteloita valmistamat yhtiöt. Kuitenkin jo heti esityksen alussa kävi selväksi, että siinä keskitytään Mac-koneisiin, ei iPhone-puhelimeen.

Muutamia uudistuksia, jotka liittyvät iPhoneen, kuitenkin nähtiin. Ensimmäisenä yhtiö kertoi tuovansa App Storeen uuden Keynote Remote -ohjelman, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu Keynote-ohjelmalla tehtyjen esitysten hallintaan iPhone-puhelimella. Ohjelma hyödyntää WiFi-yhteyttä ja se maksaa 0.99 dollaria.

Suurempi uutinen oli kuitenkin langattoman iTunes-musiikkikaupan laajentuminen käytettäväksi ilman WiFi-yhteyttä. Aiemmin musiikin lataaminen iTunes-musiikkikaupasta onnistui iPhonella ainoastaan WiFi:n kautta, mutta nyt ostoksia voi tehdä myös 2G- tai 3G-yhteyden kautta. Musiikin lataaminen onnistuu siis missä ja milloin vain.