Seuraavassa iPhonessa moniydinprosessori?

Netissä huhutaan, että Apple olisi tuomassa iPhone OS 3.0 -versiossa tuen moniydinprosessoreille. Asiasta kertoo muun muassa ZDNet, jonka mukaan seuraavassa iPhonessa saattaisi olla jopa neliydinprosessori. Nykyisen iPhonen teho vastaa suurin piirtein Sonyn PSP-käsikonsolin tehoa, joten neliydinprosessorilla varustettu iPhone tulisi hakkaamaan markkinoilla olevat käsikonsolit ainakin teholtaan.

Samaisesta huhusta on kuullut myös suosittu Mac-sivusto, Mac Rumors, joka kertoo omaan erilliseen lähteeseensä viitaten, että seuraava iPhone on varustettu tuplaydinprosessorilla. Sivusto pitää mahdollisena, että seuraavan sukupolven iPhone olisi varustettu ARM Cortex A9 tuplaydinprosessorilla. Toisena vaihtoehtona pidetään PowerVR SGX543 -prosessoria.

Huhujen pitäessä paikkaansa vaikuttaa siltä, että seuraava iPhone saattaa tuoda merkittävämmän lisäyksen tehoihin, kuin esimerkiksi iPhone 3G toi alkuperäiseen malliin verrattaessa. Voidaan kuitenkin miettiä, miten moniydin prosessori tulisi vaikuttamaan laitteen toiminta-aikoihin.

2 kommenttia

  1. Nyt on kyllä kielipoliisin sakkojen aika. Moni-, neli- sekä tuplaydinprosessori ovat kaikki YHDYSSANOJA. Ne kirjoitetaan yhteen.

Kommentointi on suljettu!