Palmilla suunnitteilla halvempaan hintaluokkaan sijoittuva WebOS-puhelin?

Palm WebOS-puhelin

Palm esitteli uuden Linux-pohjaisen WebOS-käyttöliittymän ja ensimmäisen siihen perustuvan Pre-puhelimen viime viikolla CES 2009 -messuilla. Kyseessä on suuri askel yhtiölle, joka on ollut vaikeuksissa matkapuhelinmarkkinoilla. Palmin tulevaisuus riippuukin siis paljon siitä, kuinka uusi käyttöliittymä ja siihen perustuvat puhelimet otetaan vastaan.

Palmin uusi Pre-malli sijoittuu ehdottomasti ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan yläpäähän, joka varmasti osaltaan karsii osan ostajaehdokkaista pois. Yhtiöllä on kuitenkin viimeisimpien huhujen mukaan valmisteilla halvemman hintaluokan WebOS-käyttöliittymään perustuva puhelin, joka kulkee huhuissa nimellä Centro 2. Uutukaisen lopullinen mallinimi tulee varmastikin olemaan jotain muuta.

Uutukaisen ominaisuuksista ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta mitä ilmeisemmin kyseessä on suurella kosketusnäytöllä varustettu puhelin, josta ei löydy QWERTY-näppäimistöä. Puhelin tulisi siis pohjaamaan kokonaan kosketusnäyttöön. Uutukaisen arvellaan tulevan Yhdysvalloissa markkinoille Sprint-operaattorin kautta syksyllä, vain muutama kuukausi Pre-puhelimen kauppoihin saapumisen jälkeen.

Lähde: Gizmodo

2 kommenttia

  1. Totta Max! WebOS näyttää todella lupaavalta.. Toivottavasti näitä Palmin uutukaisia saataisiin myös Suomeen 🙂

Kommentointi on suljettu!