HTC:ltä tulossa huippuluokan Android-puhelin – Päihittää iPhonen ja Pren?

HTC Logo Phone

Matkapuhelinvalmistaja HTC:n kerrotaan työstävän uutta huippuluokan kosketusnäyttöpuhelinta, josta löytyy Google Android -käyttöjärjestelmä. Kyseessä olisi huhun mukaan suurella näytöllä varustettu puhelin, jonka käyttöliittymä pohjaa Googlen Androidiin, mutta johon HTC on tuonut oman lisäyksensä Linux-pohjaisilla ohjelmilla. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa Androidin päälle rakennettua erillistä käyttöliittymää. Yhtiö on aiemmin tehnyt Windows Mobile -pohjaisiin puhelimiinsa oman TouchFLO 3D -käyttöliittymän, joten jotain sen tapaista voitaisiin nähdä tulevissa Android-puhelimissa.

Osa Telstra-yhtiön johtajistosta on päässyt näkemään HTC:n uutukaisen ja yhtiön väki kehuukin sen olevan todellinen haastaja iPhonelle ja vastikään julkistetulle Palmin Pre-puhelimelle.

HTC:n johtajiston on kieltäytynyt kommentoimasta uutta puhelinta, jonka uskotaan saapuvan markkinoille tämän vuoden toisella neljänneksellä.

Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. Alkaa vihdoin näyttää siltä, että markkinoille on todella tulossa puhelimia, jotka pääsevät käytettävyyden osalta Applen iPhonen tasolle tai jopa sen ohi.

Lähde: Smarthouse