HTC:n tämän vuoden mallisto levisi nettiin

HTC 2009

Taiwanilaisen älypuhelinvalmistaja HTC:n vuoden 2009 puhelinmallisto on päässyt vuotamaan nettiin. Kaikkiaan nettiin on levinnyt kuvia 25 eri puhelinmallista, joista suurimmasta osasta ei kuvan ja kehitysnimen lisäksi tiedetä vielä paljon mitään. Kuvat vuoti nettiin PPCGeek-foorumin nimimerkillä Arlen tunnettu käyttäjä. Sivustolta on mahdollista nähdä kuvat kaikista 25 mallista, joista ylä puolella on yksi esimerkkinä.

HTC:n tämän vuoden mallistosta eniten meillä on tietoa Iolite-nimellä kulkevasta mallista, josta olemme uutisoineet jo pariinkin kertaan. Kyseessä on 2.8 tuuman kosketusnäytöllä varustettu 3G-puhelin, jonka ominaisuuksia ovat ainakin HSDPA, GPS, Bluetooth ja WiFi.

Malliston muista puhelimista ei ole ominaisuuksien osalta juurikaan mitään tietoa. Kuvien perusteella voidaan kuitenkin sanoa, että esimerkiksi HTC Topaz (yllä oleva kuva) on selvästikin HTC Touch Diamond -mallin seuraaja. HTC Rhodium näyttää sen sijaan Touch HD -mallilta, johon on lisätty sivulta esiin tuleva QWERTY-näppäimistö.

On vaikeaa arvioida, mikä malleista on huhuttu huippuominaisuuksin varustettu Android-puhelin, josta uutisoimme eilen. Varmuudella voidaan kuvien perusteessa ainoastaan sanoa, että kehitysnimellä, Hero, kulkeva puhelin on mitä ilmeisemmin Android-pohjainen malli. Huhun mukaan myös ainakin SapphireSapphire 1.5 ja Sapphire 2.0 perustuisivat Google Androidiin.

Lähiaikoina nettiin tihkuu varmastikin lisää tietoa ainakin osasta malliston puhelimista. Mielenkiinnolla odotan, mitä puhelimista on se huippuluokan Android-malli, jonka kehutaan olevan todellisen haastaja iPhonelle ja Pre-puhelimelle.

Lähde: IntoMobile