Palm: WebOS neljä kertaa iPhonen käyttöliittymää nopeampi

Palm on ottanut uudet aseet käyttöön markkinoidessaan tulevaa WebOS-käyttöliittymää ja siihen perustuvaa Pre-puhelinta. Yhtiössä on nimittäin kova luotto tulevaisuuteen ja Palm kehuukin oman WebOS-käyttöliittymän olevan huomattavasti parempi, kuin iPhonessa pyörivä OS X. Perusteluksi Palm sanoo, että heidän käyttöliittymä on alusta asti suunniteltu mobiililaitteille ja näin ollen se toimii nopeammin ja paremmin puhelimissa. iPhonessa käytettävää OS X -käyttöliittymää yhtiössä haukutaan isoksi ja raskaaksi, joka ei ole soveltuva mobiililaitteisiin niiden heikon prosessoritehon ja pienehkön muistimäärän takia.

Palm perustelee väitettään paremmuudesta myös sillä, että osa vuonna 2001 esitellyn OS X -käyttöjärjestelmän juurista on vuosien takana, jolloin sen esiversiota käytettiin NeXT-yhtiössä. Palmin mukaan heillä on nyt madollisuus luoda jotain uutta, nopeampaa ja parempaa. Yhtiössä kehutaan oman käyttöliittymän olevan jo neljä kertaa iPhonen käyttöliittymää nopeampi. Optimoinnin kerrotaan edelleen jatkuvat, joten nopeutta on luvassa vielä lisää.

Palmilla on kova puheet, vaikka kieltämättä tämän videon perusteella käyttöliittymä näyttää erittäin nopealta ja hyvältä. En siitä huolimatta menisi kuitenkaan haukkumaan iPhonea hitaaksi, koska markkinoilla on tukuittain kosketusnäyttöpuhelimia, jotka ovat huomattavasti iPhonea hitaampia. Mielenkiintoista nähdä, millainen taistelu Applen ja Palmin välillä kehkeytyy.

Lähde: Gizmodo

1 kommentti

  1. Suuret on puheet, varsinkin kun iPhonen käyttöliittymä on tosiaan tällä hetkellä markkinoilla olevista puhelimista sutjakkain. Enkä kyllä ymmärrä, miten Linux-pohjainen WebOS olisi yhtään sen paremmin matkapuhelimeen sopiva kuin Unix-pohjainen OSX.

Kommentointi on suljettu!