Apple hyväksyi nettiselaimia App Storeen

Apple App Store nettiselaimet

Apple on tähän asti kieltäytynyt hyväksymästä App Store -ohjelmitokauppaan minkäänlaisia nettiselaimia, jotka voisivat mahdollisesti kilpailla mukana tulevan Safari-selaimen kanssa. Syyksi yhtiö on maininnut sen, että ohjelmat ovat turhia, koska ne toistavat iPhonesta jo valmiina löytyvää toiminnallisuutta. Nyt yhtiö on kuitenkin muuttanut hieman kantaansa ja päästänyt palveluun muutama nettiselaimen, joista jokaisella on oma erikoisominaisuutensa.

App Store -kauppaan hyväksytyt selaimet ovat: EdgeShaking WebIncognito ja WebMate:Tabbed Browser. Kaikki selaimista perustuvat Safarin käyttämään WebKit-selainalustaa ja vaikuttaakin siltä, että ainoastaan siihen perustuvat selaimet pääsevät tällä erää App Storeen. Opera Mini tai mahdolliset muuta ehdokkaat, jotka käyttävät omaa renderöintialustaa, eivät tule iPhoneen näillä näkymin vieläkään pääsemään.

Käytännössä kyseessä ei ole kovinkaan suuri muutos Applen hyväksymispolitiikkaan. WebKit-selainalustaa on hyödynnetty jo useissa ohjelmissa, mutta nyt Apple päästää App Storeen ensi kertaa ohjelmia, joita markkinoidaan selaimina.

Nyt App Store -palveluun päässet selaimet laajentavat jokainen hieman Safari-selaimen toimintaan. Esimerkiksi ilmainen Edge-selain käyttää kaiken ruudulla olevan tilan hyväkseen, eikä tuhlaa sitä erilaisilla palkeilla. WebMate:Tabbed Browser-selain tarjoaa sen sijaan nimensä mukaisesti välilehdet ja pyrkii näin ollen hieman nopeuttamaan selaamista. Incogniton erikoisuus on mahdollisuus selata nettiä ilman historiatietoja ja Shaking Web -selaimen kehutaan helpottavan sivujen lukemista liikkeessä.

Lähde: Gizmodo