Applen Steve Jobs jää sairauslomalle

Vain hetki ennen MacWorld 2009 -tapahtuman alkua Applen pääjohtaja Steve Jobs valotti hieman todellista terveydentilaansa. Avoimessa kirjeessä hän kertoo kärsineensä hormonaalisesta epätasapainosta, joka on johtanut  tärkeiden proteiinien häviämiseen kehosta ja näin ollen laihduttanut häntä. Jobs kertoi aloittaneensa jo hoidon ja lääkäreiden mukaan osa painosta pitäisi palautua viimeistään kesään mennessä.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että terveysongelmat ovat pahemmat kuin kirjeen perusteella voitiin olettaa. Jobs kertoo saaneensa selville, että terveysongelmat ovat monimutkaisempia kuin alun perin luultiin, niinpä hän jää sairauslomalle, joka kestää heinäkuun alkuun asti.

New York Timesin lähteiden mukaan Jobsin vetäytyminen johtuu sairaudesta, joka estää ruuan kunnollisen sulamisen elimistössä. Sivuston mukaan lääkärit ovat kehottaneet Jobsia vähentämään stressiä, koska paha stressi vain pahentaa tilannetta.

Toimitusjohtajaksi sairausloman ajaksi nousee Tim Cook. Jobs aikoo kuitenkin osallistua tärkeiden strategisten päätösten tekoon myös sairausloman aikana, joten aivan täydellisesti hän ei toiminnasta vetäydy.

Mielenkiintoista nähdä, miten Apple hoitaa tuotejulkistukset tänä aikana. Tullaanko mitään merkittävää näkemään ennen Jobsin paluuta?

Lähde: Gizmodo