Vinkki: Piristä Windows Mobile -puhelintasi

Windows Mobile Logo

Viime aikoina ollaan kovasti hehkutettu iPhonea, Google Androida ja uutta Palm Pretä, kun samalla Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet ovat jääneet hieman varjoon. Suosittu Gadget-sivusto Gizmodo on tarttunut tähän aiheeseen ja kirjoittanut jutun, jossa jaetaan muutamia hyviä vinkkejä miten voi piristää Windows Mobile -puhelinta uusilla ohjelmilla ja teemoilla. Kyseessä on mielenkiintoinen juttu, joten päätin poimia siitä keskeisimmät asiat palvelemaan MobiiliBlogin Windows Mobile -käyttäjiä.

1. Hanki uusi nettiselain

Windows Mobile -puhelimissa vakiona tuleva Internet Explorer -nettiselain ei ole millään muotoa se paras selain alustalle. Onneksi vaihtoehtoja on ja kannattaakin harkita esimerkiksi Opera Minin tai Skyfiren lataamista.

Opera Mini lienee se tunnetuin mobiiliselain, joka on saatavilla sadoille eri puhelimille. Selaimen teho perustuu siihen, että kaikki sivut ladataan Operan servereiden kautta ja muutetaan mobiililaitteille sopivampaan muotoon, jolloin niiden lataaminen puhelimella käy nopeammin. Kyseessä on erittäin suositeltava selain jokaiselle Windows Mobile -puhelimen omistajalle. Lataa Opera Mini.

Skyfire-nettiselain käyttää hyväkseen samaa kikkaan kuin Opera Mini. Se kierrättää sivut omien servereidensä kautta, mutta menee sivustojen muuntamisessa hieman Operaa pidemmälle. Se osaa nimittäin muuntaa sivustoilla olevat Flash-videot sellaiseen muotoon, että niiden katsominen onnistuu hyvin esimerkiksi EDGE- ja 3G-yhteyksillä. Selain toimii hyvin kaikilla Windows Mobile -puhelimilla, mutta VGA-näytöillä varustetuissa puhelimissa voi olla havaittavissa jotain ongelmia. Lataa Skyfire.

2. Anna puhelimellesi uusi tyyli

Windows Mobilen perinteinen teema ei näytä kovinkaan houkuttelevalta kun sitä verrataan vaikkapa iPhoneen. Siksi puhelimeen kannattaakin ladata muutama uusi teema, joilla vanhankin puhelimen saa tuntumaan uudelta.

PointUI on hyvä teema Windows Mobilelle. Se on ilmainen ja luo puhelimelle mukavan tuoreen ilmeen. Lataa PointUI.

SPB Mobile Shell on erittäin tyylikäs teema Windows Mobilelle, joka tarjoaa useita eri värivaihtoehtoja. Ikävä kyllä se ei ole ilmainen, joten muita teemoja kannattanee harkita ensin. Hankin SPB Mobile Shell.

ThrottleLauncher on myös varteenotettava vaihtoehto. Se tuo nimittäin HTC:n puhelimista tutun TouchFLO 3D -käyttöliittymän muihinkin Windows Mobile -puhelimiin. ThrottleLauncher toimii useimpien kosketusnäytöllisten Windows Mobile -laitteiden kanssa. Tarjolla on myös Android- ja iPhone-teemat, joten jos TouchFLO 3D alkaa kyllästyttämään voi sen vaihtaa toiseen.

3. Lisää toiminnallisuutta uusilla ohjelmilla

Windows Mobile -alustalle on saatavilla paljon ohjelmia, joista monet ovat myös ilmaisia. Alle on kerätty muutama ohjelma, jotka tulisi löytyä kaikkien Windows Mobile -käyttäjien puhelimista.

Google Maps on levittäytynyt jo useisiin matkapuhelimiin ja siitä on saatavilla myös oma versionsa Windows Mobilelle. Se tarjoaa lähes kaikki samat ominaisuudet kuin iPhonelle ja G1:lle suunnitellut versiot. Mukana on myös tuki GPS-ominaisuudelle, jos sellainen puhelimesta löytyy. Lataa Google Maps.

Google Mail tarjoaa hyvän ja nopean käyttöliittymän GMail-sähköpostia varten. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen ohjelma, jos GMail on kovassa käytössä. Lataa Google Mail.

Skype on yksi parhaista Windows Mobile -sovelluksista ja se hakkaa useiden muiden mobiilikäyttöjärjestelmien Skype-sovellukset, koska se on virallinen ja Skypen tukema versio. Ohjelma mahdollistaa Skype-puheluiden soittamisen WiFi:n ja mobiilidatan kautta. Lataa Skype.

Palringo on pikaviestin, joka tukee useita eri protokollia, kuten MSN, AIM, Yahoo ja ICQ. Ohjelma osaa pyöriä nätisti taustalla ja ilmoittaa uusista viesteistä niiden tulessa, joten sitä ei tarvitse erikseen tarkkailla, vaan käyttäjä voi huolleta tehdä puhelimellaan samalla muita asioita. Lataa Palringo.

TCPMP Media Player -ohjelman kehittäminen on lopetettu, mutta se ei tarkoita, että ohjelma toimisi aiempaa huonommin. Kyseessä on mediasoitin, joka hallitsee lähes kaikki kodekit ja osaa toistaa useimmat video- ja audiotiedostot. Käyttäjän ei siis tarvitse välttämättä huolehtia missä muodossa videot puhelimeen siirretään, koska TCPMP Media Player osaa luultavimmin toistaa sen alkuperäisessä formaatissaan. Lataa TCPMP Media Player.

Pocket Scrobbler on epävirallinen klientti erittäin suosittuun Last.fm-palveluun. Ohjelman avulla voi toistaa palvelusta löytyviä kappaleita missä ja milloin vain WiFi- tai datayhteyden kautta. Lataa Pocket Scrobbler.

4 kommenttia

 1. Mobile5:ssä ei toimi oikein mikään. Wordiin kun kirjoittaa, se joskus kieltäytyy tallentamasta vaikka muistia pitäisi riittää. Pahinta on ettei tonnin maksaneeseen puhelimeen saa päivitettyä uudempaa ohjelmistoa. Se olikin ainoa vastaus jonka olen ikinä saanut Microsoftin supportilta.

 2. Google Mapsin lisäksi WM:ään saa ilmaisen Live Search kartta-, reitti- ja hakusofta. Siinä on hyvät kartat ja ilmakuvat Suomesta. Viimeisin versio on viime viikolta, jossa tuli verkkopaikannus (Locate Me) ja lintuperspektiivikuvat.

  Lataa ilmaiseksi osoitteesta http://wls.live.com

  VESKU

 3. Surku: Olen pahoillani, että WM5-puhelimessasi on satunnaisia ongelmia Word Mobile:n kanssa. Microsoft ei voi päivittää puhelintasi, koska ohjelmiston omistaa ja siitä vastaa laitevalmistaja. Mahdolliset päivitykset saat valmistajan sivuilta tai tuesta.

  Office Mobilesta sen sijaan on olemassa uudempi versio Office mobile 6.1 ja siitä on saatavilla myös ilmainen päivitysversio. Tarkasta onko puhelimesi tuettujen listalla:
  http://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/downloads/microsoft/buy-office-mobile.mspx

  VESKU

Kommentointi on suljettu!