Fujitsulta vedenkestävä puhelin sormenjälkitunnistuksella

Fujitsu F-01a

Fujitsu tuo markkinoille mielenkiintoisen puhelimen, joka tarjoaa ominaisuuksia, joita löytyy vain harvoista matkapuhelimista. Kyseessä on F-01A-mallinimellä kulkeva uutukainen, joka tulee myyntiin Japanissa NTT DoCoMo-operaattorin kautta. Uutukaisen mielenkiintoisimpia ominaisuuksia ovat sormenjälkitunnistus ja vedenpitävä kuori.

Puhelin ei ole suojattu pelkästään roiskeilta, vaan F-01A:n voi upottaa veteen metrin syvyyteen ja pitää siellä jopa 30 minuuttia ilma, että se imee vettä sisuksiinsa. Vedenpitävyydestä todisteena ovat IPX5– ja IPX7-suojausluokat.

Fujitsu F-01A -mallin toinen erittäin mielenkiintoinen ominaisuus on sormenjälkitunnistus, jonka ansiosta puhelimessa voi huoletta pitää esimerkiksi yrityksen salaisia tietoja. Puhelimessa käytetään AuthenTecin TouchStone-sormenjälkisensoria, jonka kehutaan olevan tarpeeksi kestävä jokapäiväiseen käyttöön.

Innovatiivisten ominaisuuksien lisäksi puhelimesta löytyy 3.5 tuuman laajakuvanäyttö, 5.2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, sisäänrakennettu GPS-ominaisuus ja mobiili-TV-tuki. Uutukaisen käyttöjärjestelmä perustuu Symbianiin ja sen mukana toimitetaan muun muassa Google Maps -ohjelma.

Fujitsu F-01A:n hintaa ei vielä tiedetä. Sen saapumisesta Japanin ulkopuolelle ei ole myöskään mitään tietoa.

Lähde: UnwiredView