Nokia ja Securitas aloittavat yhteistyön – Tavoitteena parantaa jokapäiväistä turvallisuutta

Nokia Securitas

Nokia ja Securitas ovat ilmoittaneet alkavasta yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on parantaa jokapäiväistä turvallisuutta yhdistämällä kahden yhtiön voimat. Nokia tuo mukanaan vahvan osaamisensa mobiilialalta ja Securitas vastaavasti tietotaitoa turvallisuusalalta. Näin yhtiöt uskovat voivansa tuoda kiinnostavia turvallisuuspalveluita Nokian matkapuhelimiin.

Yhtiöiden yhteystyön tuloksena markkinoille tuodaan tämän vuoden aikana Securitas Safe-2-Go -palvelu, joka tarjoaa kaikkiaan neljä eri palvelumuotoa: AssistFindZone ja Friends. Niissä hyödynnetään yleisesti muun muassa sijaintitietoja.

Assist-palvelun avulla käyttäjä voi hätätilassa saada yhteyden Securitaksen keskukseen, jossa nähdään käyttäjän sijainti ja yhteyshenkilöiden tiedot, joihin ottaa yhteyttä. Find-palvelun avulla voi helposti tarkistaa ystävänsä sijainnin. Zone tarjoaa mahdollisuuden vastaanottaa tekstiviesti, kun esimerkiksi perheenjäsen saapuu tietylle alueelle, kuten kouluun tai kotiin. Friend-palvelu antaa yleiskuvauksen siitä, missä ystävät ja tuttavat ovat juuri sillä hetkellä.

Securitaksen Safe-2-Go -palvelu toimii S60-puhelimissa, joista löytyy sisäänrakennettu GPS-ominaisuus. Se tulee saataville Ruotsissa tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Muualle Eurooppaan palvelu rantautuu myöhemmin tämän vuoden aikana.