IBM ja RIM tiivistävät yhteistyötä – BlackBerrystä entistä parempi yrityspuhelin

IBM BlackBerry

IBM ja Yhdysvaltalainen matkapuhelinvalmistaja RIM ovat ilmoittaneet hiljattain syventyneestä yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tuoda BlackBerry-puhelimiin entistä monipuolisempia yritysominaisuuksia. Yhtiöt haluavat tuoda Lotus-sovellukset entistä suuremmaksi osaksi BlackBerry-puhelimia ja parantaa näin tietojen jakamista ja yhteydessä pysymistä muiden kanssa.

BlackBerryt ovat aiemmin pystyneet jo ottamaan vastaan viestejä ja kalenteritietoja, mutta tulevaisuudessa puhelimiin on tulossa paljon muutakin informaatiota uusien Lotus-sovellusten kautta.

Yhtiöt ovat tuomassa lähikuukausina ainakin Lotus Symphony– ja Lotus Connections -ohjelmat, joista ensimmäinen on toimistosovellus, joka tukee muun muassa odf-formaattia. Lotus Connections sen sijaan tuo BlackBerry-puhelimiin yritysten blogit, RSS-syötteet ja wikit.

IBM kertoo myös, että yhtiön Lotus Sametime -pikaviestinsovellus on nyt yhteensopiva BlackBerry Storm -puhelimen kanssa. Kyseinen ohjelma on ollut jo pidemmän aikaa saatavilla BlackBerry-alustalle. Yhtiöstä kerrotaan, että Sametime tulee kokemaan muutoksia tulevaisuudessa. Siihen tullaan muun muassa lisäämään tuki videolle ja puheelle.

Lähde: Tietokone