HTC julkaisi Touch Cruise -kosketusnäyttöpuhelimen

HTC Touch Cruise

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on tänään kertonut tuovansa markkinoille kevään aikana uuden Touch Cruise -kosketusnäyttöpuhelimen, joka on jatkoa jokunen aika sitten julkaistulle saman nimiselle puhelimelle. Olemme aiemmin uutisoineet uudesta Touch Cruise -mallista Iolite-nimellä.

Yksi uutukaisen mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on uusi HTC Footprint -toiminto, joka käyttää hyväkseen puhelimen sisäänrakennettua GPS-ominaisuutta. Footprint-ominaisuus mahdollistaa niin sanottujen digitaalisten postikorttien luomisen. Käyttäjä voi siis ottaa puhelimellaan kuvia, joihin liitetään paikkatiedot. Lisäksi kuviin voidaan liittää myös muistiinpanoja ja äänileikkeitä, jolloin niistä yhdessä kuvien kanssa muodostuu digitaalisia postikortteja.

HTC kehuu yhtiön Footprint-ominaisuuden toimivan kilpailijoiden geotag-ominaisuuksia paremmin, koska se toimii hyvin niin ulkona kuin sisälläkin. Yhtiön mukaan Footprint tarjoaa näin ollen paremman tarkkuuden.

Footprint-ominaisuuden lisäksi puhelin tarjoaa toki paljon muutakin. Uutukainen perustuu Windows Mobile 6.1 -käyttöjärjestelmään ja sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 2.8 tuuman kosketusnäyttö, HSDPA, WiFi, Bluetooth, 3.2 megapikselin kamera ja microSD-muistikorttipaikka. Touch Cruisen sisällä sykkii 528 megahertsin Qualcomm MSM7225 -prosessori.

Puhelimelta löytyy kokoa 102 x 53.5 x 14.5 millimetriä ja se painaa 103 grammaa.

Uutukainen tulee myyntiin ympäri maailmaa kevään aikana.