Lisätietoa Windows Mobile 6.5:stä – Uusi käyttöliittymä ja Zune-valikko

WM 6.5

Microsoftin tulevasta Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmästä on levinnyt nettiin hieman lisää tietoa videon muodossa, joka on nähtävissä täälläXDA Developer -foorumi on saanut käsiinsä esiversion uudesta mobiilikäyttöjärjestelmästä, jonka virallisen julkistuksen odotetaan tapahtuvan helmikuussa pidettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa. Nyt netissä leviävä versio ei varmastikaan vastaa lopullista tuotetta, mutta jotain johtopäätöksiä siitä voitaneen kuitenkin tehdä.

Käyttöliittymä on kokenut uudessa versiossa muutoksia, kuten jo aiemmin arveltiin. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että koko käyttöliittymää ei ole vielä uudistettu, mutta joitain parannuksia on tulossa. Videon perusteella mukana on edelleen Windows Mobile 6.1 -käyttöjärjestelmästä tuttu kotinäkymä, mutta vaihtoehtoisesti käytössä on myös Zune-musiikkisoittimien käyttöliittymää muistuttava valikko.

Zune-valikko tarjoaa pääsyn muun muassa musiikkisoittimeen ja valokuviin. Videon perusteella on vielä vaikea sanoa tarkemmin mitä kaikkea niin sanottu Zune-valikko tulee tarjoamaan. Näyttää kuitenkin siltä, että Zune on todellakin tulossa osaksi Windows Mobile -käyttöjärjestelmää.

Yleisen käyttöliittymän sujuvuuden kannalta uusi versio tarjoaa muun muassa iPhonesta tutun ominaisuuden, joka tekee esimerkiksi valikoiden selaamisesta sujuvamman näköistä. Kyseessä on vain ulkoasullinen kikka, mutta valikoiden ”venyminen” niitä selatessa tekee käyttöliittymästä pehmeämmän näköisen. Ominaisuudesta saa paremman käsityksen katsomalla uudesta käyttöjärjestelmästä tarjolla olevan videon.

Lähde: Gizmodo