Näin kauan suosituilla älypuhelimilla kesti rikkoa miljoonan myydyn laitteen rajapyykki

miljoona myytyä puhelinta aika

Nettiin on putkahtanut mielenkiintoinen diagrammi, josta selviää kuinka kauan muutamalla tämän hetken suosituimmalla älypuhelimella kesti saavuttaa miljoonan myydyn laitteen rajapyykki. Kyseessä on vain suuntaa antava tilasto, koska esimerkiksi G1 ei ole myynnissä läheskään niin monessa maassa kuin esimerkiksi iPhone 3G tai Nokia 5800 XpressMusic. Kaikesta huolimatta diagrammi on varsin kiinnostava ja osoittaa ainakin sen, että iPhone 3G rikkoi miljoonan rajapyykin ylivoimaisesti nopeiten.

Tilaston mukaan Applella  kesti vain 3 päivää myydä miljoonan iPhone 3G:tä. Alkuperäisellä iPhonella kesti saman myynnin saavuttamiseen 74 päivää, mutta sen markkina-alue olikin huomattavasti rajoittuneempi kuin iPhone 3G:n.

Nokian ensimmäisellä massamarkkinoille suunnatulla kosketusnäyttöpuhelimella 5800 XpressMusic -mallilla meni 57 päivää saavuttaa miljoonan laitteen myynti. Sen perässä tulee G1, jolla meni rajapyykin saavuttamiseen 61 päivää. BlacBerry Stormilla kesti sen sijaan 72 päivää rikkoa miljoonan laitteen myynti. Stormin kohdalla mukana on tosin ainoastaan USA:n myynti.

Lähde: EngadgetMobile