Apple saavutti 1.1 prosenttia maailman matkapuhelinmarkkinoista

Apple saavutti vuonna 2008 1.1 prosentin markkinaosuuden maailman matkapuhelinmarkkinoista, kertoo ABI Research markkinatutkimuksessaan. Yhtiö saavutti siis tavoitteensa, joka oli yltää yhden prosentin markkinaosuuteen vuonna 2008. Applen osuus maailmanlaajuisista markkinoista on siis edelleen varsin pieni, mutta saavutus ei ole yhtään hullumpi, kun katsotaan yhtiön matkapuhelinmallistoa, joka on erittäin suppea verrattaessa kilpailijoihin. Yhtiöllä onkin nyt hyvä mahdollisuus ponnistaa entistä korkeammalle ja todella haastaa suuret valmistajat, kuten se onkin jo osassa päin maailmaa tehnyt.

Nyt saavutettu tulos on Applen kannalta siinäkin mielessä erittäin hyvä, että vuonna 2007 sen osuus maailman matkapuhelinmarkkinoista oli ainoastaan 0.3 prosenttia. Osuus siis moninkertaistui vuonna 2008. Täytyy kuitenkin muistaa, että vuonna 2007 iPhonen saatavuus oli viime vuotta huomattavasti heikompaa ja sen myynti keskittyi lähinnä Yhdysvaltoihin. Vuonna 2008 Apple laajensi iPhonen saatavuutta huomattavasti ja se näkyy nyt myös markkinaosuudessa.

Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten vuosi 2009 sujuu Applelta matkapuhelinten näkökulmasta. Taloustilanne ei ole tällä hetkellä mitenkään se suotuisin ja se tulee varmasti vaikuttamaan jokin verran myös Appleen. Yhtiö on kuitenkin Mac-koneillaan osoittanut, että taloustilanne ei ole vielä niiden myyntiin vaikuttanut, joten puhelintenkin kohdalla Applen tilanne voi siinä mielessä olla kilpailijoihin nähden parempi. Paljon riippuu myös siitä, minkälaiseksi iPhone-mallisto muotoutuu tänä vuonna. Tullaanko perinteisen version ohella näkemään myös halvempi versio, jonka avulla esimerkiksi markkinaosuuden kasvattaminen olisi helpompaa? Se jää nähtäväksi, mutta seuraavaa iPhone-julkistusta joudutaan luultavasti odottelemaan kesään asti.

3 kommenttia

  1. Ei liity tähän juttuun, mutta millon se on tulosa se iphone 3g arvostelu osa 2/2? On sitä jo jonkin aikaa ooteltu.

  2. Tulossa on 🙂 Hiukan on venynyt kiireiden vuoksi, mutta kyllä se valmiiksi saadaan jossain vaiheessa 🙂

Kommentointi on suljettu!