Flashin tuominen iPhonelle haaste – Kehitys jatkuu edelleen, sanoo Adobe

Flash-teknologian saapumista on odotettu Apple iPhone -älypuhelimelle jo pidemmän aikaa. Adobe on useaan otteeseen myöntänyt kehittelevänsä Flashistä iPhonella toimivaa versiota, mutta julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Apple ei ole ollut asiasta niinkään innostunut. Steve Jobs on nimittäin sanonut, että Flash-teknologiaa ei kannata tuoda iPhonelle, jos sitä ei voida saada toimimaan puhelimessa kunnolla. Esimerkiksi Flash Lite ei Applen toimitusjohtajan mukaan tarjoa tarpeeksi hyvää toiminnallisuutta, vaan puhelimeen halutaan kunnon Flash-tuki tai ei tukea ollenkaan.

Nyt asian suhteen kuullaan pitkästä aikaa jotain uutta. Adoben Shantanu Narayen on nimittäin kommentoinut Flashin kehitystä iPhonelle haasteelliseksi.

”On tekninen haaste tuoda Flash iPhonelle ja juuri siksi Adobe ja Apple tekevät yhteistyötä”, kertoo Narayen. ”Pallo on meidän päädyssä. Tavoitteenamme on tuoda Flash iPhonelle”, jatkaa Narayen.

Yllä olevan lausunnon perusteella vaikuttaa todellakin siltä, että Apple on viimein aloittanut yhteistyön Adoben kanssa ja Flash tullaan mitä ilmeisemmin näkemään iPhonessa tulevaisuudessa. Todella mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin Flash lopulta saadaan Applen älypuhelimessa toimimaan.

Lähde: Bloomberg

3 kommenttia

  1. Seuraavaksi uutisen syventäminen:
    Mikä siinä niin vaikeaa on?

  2. Siinä on vaikeaa se, että puhelimen laskentateho ei meinaa riittää. Yleensä puhelimissa nähty Flash Lite ei siis kelpaa, vaan oikea Flash pitäisi saada. Vaan eiköhän Applella ole uusi malli taas kesällä tulossa, siinä lie enempi potkua.

  3. Ymmärrän hyvin Jobsin vaatimuksen, kun Microsoft kumppaneineen on tekemässä kilpailevaa Silverlight 2:sta sekä Windows Mobilelle että Symbian 60:lle. SL2:n moiibliversion on vastava kuin PC-versio (mac/linux) ilman HD video -tukea ja siten pesee Flash Liten mennen tullen.

Kommentointi on suljettu!