Adobe julkaisee Flashin iPhonelle MWC 2009 -tapahtumassa?

Eilen uutisoimme, että Adobe ja Apple ovat vihdoin aloittaneet yhteistyön saadakseen Flash-teknologian iPhoneen. Adobe on useaan otteeseen kertonut kehittävänsä Flash-tukea iPhonelle, mutta yhtiössä on korostettu Applen roolia ja ilman sen todellista apua Flash tuskin tulisi rantautumaan Applen älypuhelimeen. Viimeisimmät lausunnot kuitenkin osoittavat, että yhteistyö on käynnissä ja Adoben tavoitteena on saada kehitettyä Fläshistä iPhoneen sopiva versio.

Kunnon Flash-tuki olisi Applen iPhonelle jälleen yksi erävoitto kilpailijoihin nähden. Steve Jobs on sanonut, että Flash Liteä ei haluta, joten siihen perustuen puhelimessa tullaan näkemään kunnon tuki ilman suurempia rajoituksia. Monista tämän päivän puhelimista löytyy jo Flash Lite, joka ei kuitenkaan tarjoa täydellistä tukea ja on monestikin varsin turha.

Lausunto Applen ja Adoben yhteistyöstä on saanut keskustelun käyntiin ja nyt netissä arvaillaankin jo milloin Flash tullaan näkemään iPhonessa. Tällä hetkellä varsin luonnollinen arvaus olisi, että Mobile World Congress -tapahtumassa, joka on enää muutaman viikon päässä. Kehitys voisi hyvinkin olla jo tarpeeksi pitkällä, koska Adoben tiedetään kehitelleen Flashiä jo jonkin aikaa.

Mitään varmaa julkaisuajankohdasta ei ole, mutta tietojen mukaan Adobe tulee kertomaan MWC-tapahtumassa uudesta yhteistyöstä, joka voisi ainakin liittyä Appleen. Yhtiöthän eivät ole aivan virallisesti vielä astuneet esille ja kertoneet yhteistyöstään, joten parin viikon päästä alkava tapahtuma olisi siihen omiaan.

Lähde: IntoMobile