Toshiba TG01 – 4.1 tuuman näyttö ja ainoastaan 9.9 millimetriä paksu

Toshiba TG01

Japanilainen Toshiba on esitellyt tänään Lontoossa erittäin mielenkiintoisen kosketusnäyttöpuhelimen, joka lyö kilpailijansa ainakin näytön koolla ja ohuella olemuksellaan. Kyseessä on Toshiba TG01 -malli, josta löytyy huikea 4.1 tuuman näyttö, joka on esimerkiksi 0.6 tuumaa iPhone 3G:n näyttöä suurempi ja lähes tuuman Nokia 5800 XpressMusic -mallin näyttöä kookkaampi. Uutukaisen näyttö tarjoaa myös varsin mukavan tarkkuuden, joka on 800 x 480 pikseliä. Siinäkin suhteessa puhelin lyö useat kilpailijansa, ainakin Euroopassa.

TG01-mallin toinen valttikortti on sen erittäin ohut rakenne. Puhelin on ainoastaan 9.9 millimetriä paksu. Vertailun vuoksi sanottakoon, että iPhone 3G on 12 millimetriä paksu ja 5800 XpressMusic -mallista paksuutta löytyy peräti 15.5 millimetriä. Toshiban uutuus on paksuudeltaan samaa luokkaa kuin Sony Ericssonin ohut W890i Walkman -puhelin.

Toshiba TG01

Uutukainen on ominaisuuksiensakin puolesta todella kiinnostava puhelin. Siitä löytyy nimittäin HSDPA, GPS, yhden gigahertsin kellotaajuudella pyörivä Qualcomm Snapdragon -prosessori ja DivX-tuki. Puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii Windows Mobile 6.1, jota yhtiö on värittänyt omalla Tosh 3D -käyttöliittymällä. Puhelimen kamerasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta muut ominaisuudet huomioon ottaen, se tuskin on kovinkaan huono.

Toshiba TG01 -mallista saadaan luultavimmin lisää tietoa MWC 09 -tapahtumassa. Toivottavasti silloin selviää puhelimen markkina-alueet ja hinta.

Lähde: UnwiredView

7 kommenttia

  1. Hieno puhelin wm6.5 olis ollu kyl parempi tohon 😀

    Osaako kukaan sanoa hinta arviota?

  2. Näyttää tyylikkäältä. Nokialaiset saisivat matkia tätäkin muotoilua, että pääsisivät 2000-luvulle muotojen osalta.

  3. ihan siistin näkönen puhelin. arvioin että maksaa varmaa jotain 400-600€..

    1. Vastaan itselleni:
      Ei tietenkään koska on Windows Mobile, niissä on resistiivinen näyttö jossa ei voi olla multi-touchia.

Kommentointi on suljettu!