Garmin ja Asus aloittavat yhteistyön matkapuhelimissa – Tulossa useita puhelimia

Garmin-Asus

Navigointilaitteista tunnettu Garmin ja tietokoneissa kunnostautunut Asus ovat ilmoittaneet alkavasta yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on yhdistää yhtiöiden voimavarat matkapuhelimissa. Yhtiöiden tavoitteena on tuoda markkinoille matkapuhelimia, joiden keskeisenä ominaisuutena on navigointi. Garmin ja Asus ovat jo aloittaneet oman matkapuhelinmalliston suunnittelun, joka kulkee nimellä Garmin-Asus nüvifone. Garmin-Asus tulee julkaisemaan yhden puhelimen mallistoon Mobile World Congress -tapahtumassa, joka alkaa 16. helmikuuta.

Garminin pitkään työstämä nüvifone-puhelin tullaan yhteistyön myötä nimeämään Garmin-Asus nüvifone G60 -malliksi. Puhelimen pitäisi tulla viimeisimmän tiedon mukaan kauppoihin tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Sen saapuminen on venynyt jo useaan otteeseen, joten on mielenkiintoista nähdä joko puhelin nyt viimein saadaan markkinoille. nüvifone G60 -mallista tullaan kertomaan lisää MWC 09 -tapahtumassa.

Garmin-Asus nüvifone G60

Yhtiöiden tavoitteena on tuoda useita navigointiin keskittyneitä malleja markkinoille tämän vuoden aikana. Joulukuussa netissä liikkui huhuja, joiden mukaan Garmin olisi tuomassa vuoden 2009 aikana markkinoille Google Android -käyttöjärjestelmään pohjautuvia puhelimia, joten on erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä Garmin-Asus saa aikaiseksi. Toisaalta, Asus on käyttänyt puhelimissaan paljon Windows Mobile -käyttöjärjestelmää, joten ei olisi mikään ihme, vaikka näkisimme myös siihen perustuvia puhelimia.

nüvifone G60 voi hyvinkin olla markkinoiden ensimmäinen todellinen navigointipuhelin, josta on perinteisten navigointilaitteiden haastajaksi. Erittäin mielenkiinnolla odotan puhelinta markkinoille. Sille löytyy varmasti paljon hyötykäyttöä myös eri työelämän alueilla, kuten kuljetusalalla.