HTC tuomassa Snapdragon-prosessoriin perustuvan puhelimen toisella neljänneksellä?

Taiwanilaisten lähteiden mukaan älypuhelinvalmistaja HTC on tuomassa markkinoille Qualcomm Snapdragon -prosessoriin pohjautuvan puhelimen tämän vuoden toisen neljänneksen aikana. Yhtiö seuraa siis Japanilaisen Toshiban jalanjälkiä, joka esitteli hiljattain yhden gigahertsin kellotaajuuden Snapdragon-prosessorilla varustetun TG01-älypuhelimen, josta löytyy  muun muassa 4.1 tuuman näyttö ja Windows Mobile 6.1 -käyttöjärjestelmä.

Vielä ei tiedetä, missä mallissa uutta prosessoria tullaan ensimmäisenä käyttämään, mutta luvassa on varsin mukava tehonlisäys. HTC:n suurimmasta osasta tämän hetken mallistoa löytyy Qualcomm-prosessori, joka toimii 528 megahertsin kellotaajuudella, joten jos yhtiö on siirtymässä yhden gigahertsin Snapdragon-prosessoriin, on nopeutta siltä osin tulossa mukavasti lisää.

Itse voisin arvailla, että uusi prosessori päätyy niin sanottuun huippuluokan Android-puhelimeen, jota muutamissa huhuissa on hehkutettu iPhone 3G:n ja Palm Pre:n tappajaksi. Toivon mukaan saamme asiasta lisätietoa MWC 09 -tapahtumassa.

Lähde: DigiTimes