LG:ltä tulossa erillinen Bluetooth QWERTY-näppis matkapuhelimille?

lg bluetooth qwerty c300

FCC on hyväksynyt varsin mielenkiintoisen näköisen lisävarusteen, joka on suunniteltu käytettäväksi matkapuhelimen kanssa. Kyseessä on LG LBA-C300 Bluetooth enabled Qwerty Card, joka on monimutkaisesta nimestänsä huolimatta aika yksinkertainen laite, mutta se tarjoaa myös muutamia hieman erikoisempiakin ominaisuuksia, joita Bluetooth-näppikseltä ei heti osaisi odottaa.

LG LBA-C300:n perusidea on toimia ulkoisena näppäimistönä puhelimelle ja helpottaa näin ollen esimerkiksi sähköpostien kirjoittamista. Näppäimistön voisi kuvitella soveltuvan mainiosti kosketusnäytöllä varustetun puhelimen kaveriksi, josta ei itsessään löydy fyysistä QWERTY-näppäimistöä. Hyvänä esimerkkinä voitaisiin mainita vaikka LG KP500 -kosketusnäyttöpuhelin, josta uupuu näppäimistö.

Kyseessä ei ole kuitenkaan aivan pelkkänä näppäimistönä toimiva laite. LG LBA-C300 -näppäimistö on nimittäin varustettu näytöllä, jonka kautta voi lukea saapuneita viestejä ja kirjoittaa uusia. Homma toimii ilmeisesti niin, että kun laite on yhdistetty puhelimeen Bluetoothin kautta, niin itse puhelimen voi vaikka pitää taskussa ja viestit voi kätevästi näpytellä ulkoisella näppiksellä ja lähettää ilman, että puhelinta tarvitsee kaivaa esille. 

Näppäimistöön on myös mahdollista tallentaa yhteystietoja. Siitä löytyy myös kello, kalenteri ja sekuntikello. Näppäimistöllä voi myös hallita puhelimen kameraa langattomasti. Kyseessä on siis varsin monipuolinen laite.

LG:n uuden näppiksen julkaisuajankohdasta ei vielä tällä hetkellä tiedetä mitään. Toivottavasti laitteesta saadaan lisää tietoa tulevaisuudessa, koska se vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta.

Lähde: UnwiredView