Nokia esitteli ohuen 5630 XpressMusic -musiikkipuhelimen

Nokia 5630 XpressMusic

Nokia on tänään esitellyt ohuen (12 mm) musiikkipuhelimen, joka kantaa nimeä Nokia 5630 XpressMusic. Uutukainen sijoittuu hinnaltaan keskiluokkaan ja sen kehutaan tarjoavan hyvän äänenlaadun lisäksi mainion käytettävyyden, joka takaa nopean pääsyn musiikkeihin, videoihin ja peleihin. Nokia on keskittynyt uutukaisessa myös yhteisöllisiin ominaisuuksiin, joiden ansiosta muun muassa kuvien jakaminen on helppoa esimerkiksi Facebook-palveluun.

Nokia 5630 XpressMusic -mallin ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA, HSUPA, 3.5 mm:n kuulokeliitäntä, stereo Bluetooth, FM-radio ja microSD-muistikorttipaikka. Puhelimesta löytyy myös 3.2 megapikselin kamera ja LED-salama. Uutukaisen mukana toimitetaan 4 gigatavun muistikortti.

Uutuusmalli on luonnollisesti yhteensopiva Nokia Music Store -palvelun kanssa. Palvelusta käyttäjät voivat selata ja ostaa musiikkia. 5630 XpressMusic tulee valituilla markkinoilla myyntiin myös Comes With Music -paketin kanssa, joka antaa käyttäjälle vuodeksi rajattoman latausoikeuden Nokian musiikkipalveluun. Yhtiö ei vielä kuitenkaan kertonut, missä päin maailmaa puhelinta tullaan tarjoamaan Comes With Music -paketilla.

Puhelimen yhteisöllisiin ominaisuuksiin kuuluu uusi Contacts Bar -valikko, joka tuo kaksikymmentä läheisintä kaveria suoraan työpöydälle. Valikon kautta käyttäjällä on suora pääsy historiatietoihin, joista näkee kaikki viimeaikaiset puhelut, viestit ja sähköpostit, joita ystävän kanssa on käyty.

Nokia 5630 XpressMusic -puhelin tulee myyntiin toisella neljänneksellä. Hintaa puhelimelle kertyy 199 euroa ennen veroja ja muita lisiä.

17 kommenttia

 1. Vois WLANinki mainita. Mun seuraava puhelin ehkä!

 2. Miksi nokia julkaisee taas yhden xpressmusicin? Sen qwerty-näppiksellisen ymmärtää, muttei näitä ”perusmallisia”..

 3. No tottakai puhelimia pitää olla eri luokkaan. Toinen tykkää tyttärestä ja toinen äidistä, maku asioista. 😉

  WLANin mukana olo sekä HSUPA/HSDPA (10Mbps/2Mbps) tarjoaa melko kivat nopeudet ja pitäisi minusta mainita kyllä kissan kokoisilla kirjaimilla tästä puhelimesta puhuttaessa.

  Tässä on myös käytössä uutta kamera tekniikka, EDoF (Extended Depth of Field) jolla kuvan kohdistaminen pitäisi toimia paljon paremmin kuin normaalilla Auto Focus toiminnolla.

 4. Ainut huono juttu on tuo näytön ja näppäimistön välinen tyhjä tila. Näppäinten tai näytön kokoa ois voinu kasvattaa… 🙁

 5. Varmaan iha hieno puhelin, ite ostan luultavasti maanantaina, ku sunnuntaina synttärit. Jos joku omistaa tämän, voisitko laittaa mulle kokemuksia sähköpostitse, Santtyu@gmail.com

 6. Ostettu on, loistopuhelin ollu tähän mennessä, en vaa tiedä miten kameran äänet saa pois?

  1. Voi olla että ei mitenkään, jos asetuksista suljinääntä ei saa pois. Auttaako, jos laittaa puhelimen äänettömälle?

  2. Kameran äänet saa pois laittamalla asetuksista varoitusäänet pois päältä.

 7. ja nyt mielipide muuttuu. puhelin oli aluksi loistava, mut nyt alamäki alkoi. puhelin tilttaa ja sammuu kokoajan itestään, kesken radion- ja musiikinkuuntelun, puhelun jne.

  Eilen taas tilttasi, ja nyt ei enää käynnisty. maanantaina menen liikkeeseen.

  1. Voisiko ongelmana olla se että jos on surffannut netissä ja saannut viruksen joltain sivulta tai oletko ladannut kännykkään uusimmat softa asetukset??

  2. kannattaa päivittää softa nii puhelimmesta tulee paljon mielyttävänpi eikä tilttaile…

 8. Näyttö menee rikki ihan normaalissa käytössä… Ihmettelen kun ollut taskussa ja mitään jälkeä ei kuoressa ole, eikä ole osunut mininhinkään. Löysin netistä googlettamalla samanlaisen tapauksen. Em. takuu koevannut näytön, mutta vien elisashopitiin maanantaina puhelimen niin saa nähdä kuinka käy. Kestävyys näytönosalta siis huonoa.

 9. mulla on toi kännykkä siis tosi hyvä kannataa ostaa

Kommentointi on suljettu!