Applen App Storessa jo yli 20 000 sovellusta

Applen App Store -ohjelmistokaupan suosio ei ota laantuakseen. Vajaa kuukausi sitten uutisoimme, että palvelusta löytyy jo yli 15 000 ohjelmaa, joita on ladattu kaikkiaan 500 miljoonaa kertaa. Uutta ennätystä ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä nyt palvelu on ylittänyt 20 000 ohjelman rajapyykin ja tahti näyttää vain kiihtyvän. 30 000 ohjelman rajapyykki on tuskin enää kovinkaan kaukana ja tällä menolla se saavutetaan jo hyvissä ajoin ennen kesää.

Applen iPhonelle on siis saatavilla jo hurja määrä ohjelmia, mutta ainakin yksi ohjelma loistaa vielä poissaolollaan. iPhonelle ei ole nimittäin vieläkään saatavilla kunnollista navigointiohjelmaa, joka on erittäin harmi. Puhelin kun olisi omiaan suuren näytön ansiosta myös navigointiin. Aika näyttää, milloin kyseinen sovellus palveluun saadaan ja kenen toimesta se sinne tulee.

Applen suureen suosioon noussut App Store on innoittanut myös muita työstämään omalle alustalle sopivaa ohjelmistokauppaa. Google avasi jo useampi kuukausi sitten oman Android Market -kauppapaikan ja maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan Nokian uskotaan liittyvän remmiin julkaisemalla oman palvelunsa ensi viikolla alkavassa MWC 09 -tapahtumassa.

Lähde: IntoMobile