Garmin-Asus esitteli Windows-pohjaisen nüvifone M20 -älypuhelimen

garmin-asus nuvifone m20

Garmin ja Asus kertoivat yhdistävänsä voimavaransa matkapuhelimissa ja tarkoituksena on julkaista tämän vuoden aikana useita puhelinmalleja uudella Garmin-Asus-brändillä varustettuna. Ensimmäinen esitelty Garmin-Asus-puhelin oli nüvifone G60, joka perustuu alun perin Garminin kehittelemään nüvifone-malliin. Kyseessä on navigointiin keskittyvä puhelin, josta löytyy tämän hetkisten tietojen mukaan täysin yhtiön oma käyttöliittymä.

Nyt Garmin-Asus on esitellyt G60-mallin kaveriksi toisen älypuhelimen, joka perustuu Windows Mobile 6.1 Professional -käyttöjärjestelmään. Uutukainen kulkee nimellä nüvifone M20 ja siitä kehutaan löytyvän kehittyneet nettiominaisuudet ja laadukas navigointisovellus. Puhelinta tullaan esittelemään yleisölle ensi viikolla alkavassa Mobile World Congress -tapahtumassa.

Garmin-Asus nüvifone M20 on suunniteltu vastaamaan työelämän vaatimuksia, mutta se on yhtiön mukaan omiaan myös henkilökohtaisten asioiden hallintaan. Uutukainen käyttää hyväkseen nopeaa HSDPA-teknologiaa ja siitä löytyy monipuolinen nettiselain, Bluetooth, push-sähköposti ja hyvät multimediaominaisuudet. Uutukaisella onnistuu myös Word-, Excel- Power Point- ja PDF-tiedostojen tarkasteleminen.

Uutukaisen mielenkiintoisin ominaisuus liittyy navigointiin. Garmin-Asus kertoo uutukaisen tarjoavan parhaimman navigointikokemuksen, kuin mikään aiempi Windows Mobile -pohjainen puhelin tähän mennessä. Mukana ovat muun muassa valmiiksi ladatut kartat, kiinnostavat kohteet (points of interest) ja käännös käännökseltä ohjaava ääninavigointi. nüvifone M20 osaa myös laskea uuden reitin automaattisesti, jos käyttäjä erkanee alkuperäiseltä reitiltä.

Puhelimen GPS-ominaisuutta hyödynnetään myös monessa muussa, ei pelkästään perinteisessä navigoinnissa. Sijaintitietoja käytetään hyväksi muun muassa sellaisissa joka päiväisissä sovelluksissa, kuten yhteystiedot, kalenteri ja sähköposti.

Garmin-Asus on keskittynyt uutukaisessa myös sosiaalisiin ominaisuuksiin esittelemällä uuden Ciao!-ohjelman, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa sijaintinsa ystäviensä kanssa ja nähdä toistensa sen hetkisen sijainnin kartalla. Ohjelma on myös linkitetty useisiin sosiaalisiin palveluihin, jonka ansiosta se osaa lähettää sijaintitiedot niihin automaattisesti.

Garmin-Asus nüvifone M20 -älypuhelimen muita ominaisuuksia ovat 2.8 tuuman VGA-näyttö, WiFi, kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera, kiihtyvyysanturi ja 528 megahertsin Qualcomm 7200A -prosessori. Puhelin on mahdollista saada 4 tai 8 gigatavun sisäisellä muistilla varustettuna.

Uutukaiselta löytyy kokoa 95.3 x 52.5 x 12.8 millimetriä ja se painaa 99 grammaa.

Garmin-Asus tulee kertomaan nüvifone M20 -mallin saatavuudesta ja hinnasta lisää vuoden 2009 ensimmäisen puoliskon aikana.