Nokialle sattui vahinko: Käyttäjien luoma data Contacts on OVI -palvelusta katosi kokonaan

Contacts on OVI

Nokialle on sattunut paha vahinko, joka on hyvä muistutus siitä, miten voi käydä kun käytetään beta-asteella olevia palveluita. Yhtiö on nimittäin hukannut käyttäjien profiilit, kuvat ja muut tiedot Contacts on OVI -palvelusta. Nokian mukaan datan häviämisen aiheutti rikkoutunut tuuletin, joka toi mukanaan sarjan ongelmia ja sekoitti palvelun tietokannan. Ongelmat eivät loppuneet tähän, vaan Nokia joutui epäonnekseen toteamaan, että palvelimella olleiden varmuuskopioiden palauttaminen ei onnistu ja yhtiö joutuisi palauttamaan toisella palvelimella olevan varmuuskopion, joka on tehty 23. tammikuuta. Käyttäjien luomaa dataa hävisi siis useiden viikkojen ajalta.

Yhtiö pahoittelee tapahtunutta kovasti ja toivoo, että käyttäjät voivat antaa kömmähdyksen anteeksi.

Ikävä tapaus! Tämä osoittaa kuitenkin sen, mitä pahimmillaan voi käydä käyttäjän luomalle datalle, joka on tallennettuna jonnekin muualle kuin omalle koneelle. Tapauksen perusteella voidaan sanoa, että kuvista ynnä muista tiedoista kannattaa edelleen ottaa varmuuskopio esimerkiksi omalle ulkoiselle kovalevylle, vaikka data olisikin tallennettuna jonnekin Internetin syövereihin.

2 kommenttia

  1. Tarkoittaa myös sitä, että ilmaisissa palveluissa on oma riskinsä. Onko ilmaisia lounaita?

  2. On se hauska miten huonot uutiset kiinnostavat. Koko Contacts On Ovi (tai Nokia Chat) ohjelmasta en ole lukenut kuin yhden pienen jutun jostain sivustolta vaikka ohjelma on ollut http://betalabs.nokia.com/ -sivustolla jo yli puolivuotta. =p

    Nyt sitten kun serveri oli paukahtanut niin hirveä halo joka paikassa. Ja eikö kaiken lisäksi data saatu kuitenkin backupista talteen vaikka viikon tai pari vanhaa olikin.

    PS. Tuota BetaLabsia kannattaa seurata. Sinne ku tulee kivoja ohjelmia kuten SportsTracker.

Kommentointi on suljettu!